Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Samenwonen en samen inrichten

Als je uiteindelijk in je relatie kiest voor een grote stap te nemen om samen te gaan wonen is er altijd de vraag hoe gaan we het inrichten. Gaan we samen iets nieuws vinden of trekken we in bij één van de persoon. Hoe dan ook zal het een lastige taak worden om samen het huisje te maken waar jullie je allebei goed voelen. Daarom is het handig om er een adviseur erbij te halen als dit een mogelijkheid is. Hier kun je samen met je partner en de adviseur een stijl of thema’s kiezen en verwerken in je huis waar je beide blij mee bent en waar jij je thuis voelt.  

Waarin kun jij samenwerken

Vaak is het slim om te beginnen met een kleuren palette en vanuit daar een duidelijke stijl richting te kiezen. Hier is vaak een neutraal met een paar speciale tinten een goede middenweg, zeg dat jij door Interieuradvies er uitkomt dat jij erg houdt van baby blauw en hij juist van groen. Dit kun je erg goed samenbrengen als accenten in de inrichting. Verder zijn stoffen en materialen ook een slimme plek om te beginnen met een duidelijke richting te vinden.

Wat zijn goede compromissen?

In meubels en materialen zijn er vaak makkelijke tussenwegen te vinden en dit zou ik ook zeker proberen te doen. Kijk of je een moodboard samen kan maken online of met magazijn uitknipsels en pak hier elementen van die je interessant vindt en goed bij elkaar passen.

Advies ja of nee

Als je samen met een partner bent die een erg duidelijk mening heeft en er dus moeilijk uitkomt is een adviseur een slimme weg om te gaan. Mart Apeldoorn is iemand waar een lekkere discussie over wat de beste optie is graag aangaat.