Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Schimmel in je hottub? Dit doe je eraan

Als je een hottub hebt, kan het zijn dat je te maken krijgt met schimmel. Dit is buitengewoon vies en ziet er ook niet heel fraai uit. Het is daarom belangrijk om te weten wat dit is, waar het vandaan komt en wat je eraan kunt doen. Schimmel is echter een breder probleem dan alleen bij hottubs. De tips voor hottubs kunnen eveneen worden toegepast bij jacuzzi’s, zwembaden, sauna’s . Het is daarom belangrijk om dit te voorkomen. Dit kan wellicht klinken als een ingewikkelde aangelegenheid of een tijdrovende kwestie met allerlei producten waar je nog nooit van hebt gehoord, maar dit hoeft uiteraard niet het geval te zijn. Het zijn slechts een paar kleine taken en gewoontes die je in het gebruik ervan moet aanbrengen en niet moet vergeten. Is het belangrijk om altijd een dekzeil te gebruiken op moment dat je er geen gebruik van maakt. Schimmel heeft namelijk lucht en water nodig om te kunnen groeien, vandaar dat dit ook een ideale plek is.

Punt twee

Zoals zojuist gezegd, heeft schimmel lucht en water nodig. Dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat op momenten dat er geen gebruik wordt gemaakt van de hottub er geen water overblijft. Natuurlijk laat je het leeglopen, maar het gaat hier vooral om de kleine druppels en vocht plekken die uiteindelijk richting het putje stromen om daar een groter plasje water te vormen.

Bestrijding

En zojuist genoemde punten gaan over preventie, maar wat is dat hiervoor al te laat is en je al last van schimmel hebt? Ook dan is er geen ramp. Voor hele sterke aanslag plekken kun je speciale schoonmaak middelen aanschaffen welke hiervoor bedoeld zijn, en alle andere gevallen heb je eigenlijk geen speciale middelen nodig. Het enige wat je nodig hebt zijn water, en doekje, en eventueel een sopje om schoon te maken. Hiermee kom je al een heel eind. Klik hier om alles te weten te komen van hottubs!