Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Tips om duurzamer te wonen

Ben jij niet tevreden met hoe je momenteel woont? Geef je teveel geld uit aan de energierekening? Of vind je het belangrijk om wat milieuvriendelijker te gaan leven. In deze blog gaat het dus echt over hoe je je woning zo duurzaam mogelijk maakt. 

Plaats horren in je huis

Op warme dagen kan het zijn dat je flink wat overlast ervaart met insecten. Toch wil in de tuin zitten en dus zet je de deur naar de tuin open. Een hor is dan een uitkomst. Met een hor voorkom je dat insecten naar binnen vliegen. Daarnaast houd een hor de temperatuur binnen stabiel. Overlast van spinnen, vliegen en ander ongedierte is voorgoed verleden tijd met een hor. Ben je op zoek naar een hordeur in harderwijk? Klik dan op de link in de vorige zin. 

Ga verstandig om met water

Je kan veel geld besparen op de energierekening door slimmer met water om te gaan. Laat de kraan niet onnodig aanstaan, douche niet te lang en draai de vaatwasser pas als hij helemaal vol zit. Tips die misschien logisch klinken volgen de meeste mensen in een huishouden nog altijd niet op. Wil je echt een flinke slag slaan op het gebied van waterbesparing? Schaf dan waterbesparende kranen, douchekoppen of wc-doorspoelsystemen aan. 

Maak gebruik van de zon

De zon schijnt genoeg in Nederland. Zonne-energie is onuitputtelijk. Het is daarom geen gek idee om zonnepanelen aan te schaffen. Na een jaar of 10-15 heb je de aanschafprijs terugverdient. Het is dus wel belangrijk dat je weet dat je nog lang in de woning blijft wonen. 

Isoleer je huis beter

Als je je dak, gevel, vloer en ramen beter isoleert, voorkom je onnodig energieverbruik. Het kost vaak 1 dag om je hele huis goed te isoleren. Als je huis energiezuinig is, stoot je ook minder CO2 uit.

Overzichtelijk wonen

Hoe kleiner of overzichtelijker je woont, hoe minder het je gaat kosten. Efficiëntie is in dezen key. Een kleiner woonoppervlak resulteert al snel in minder kosten aan schoonmaak en onderhoud. Het is dus, maar net wat je wilt. Wil je groot wonen en dus minder duurzaam wonen? Of klein en efficiënt wonen?