Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Vijf tips voor het creëren van prachtige tuin

Wilt u een prachtige tuin creëren? Het maakt niet uit hoe klein uw ruimte is, er zijn ontwerpprincipes die u kunt toepassen op (zelfs) het balkon, veranda of tuin, zodat deze er mooi uitziet (Bron: https://www.vanvanee.nl/).

Prachtige tuinen spreken onze zintuigen aan. De kleuren en de immense diversiteit aan design combinaties, geur, smaken, geluiden van vogels en insecten die aangetrokken worden tot de planten en de verscheidenheid aan texturen helpen hierin.

Maak een ritje door uw buurt en let op de tuinen die u opvallen of de volgende keer dat u de tuin van een vriend bezoekt, wees oplettend en stem af op wat u er leuk aan vindt.  Ongetwijfeld zullen ze de toepassing van een aantal ontwerpprincipes en elementen die van toepassing zijn hebben.

Eenvoudige concepten kunnen een enorm verschil maken voor het plezier van uw tuin ruimte en in het bijzonder zo, wanneer het een micro-tuin is of een luxe tuinkamer moet worden. Ontwerpers gebruiken deze principes over de hele wereld om ruimtes echt te laten opvallen en visueel mooi te maken.  Minder kan echt meer zijn als je weet hoe. Hieronder vindt u de vijf belangrijkste principes die uw tuin kunnen laten opfleuren:

  1. Voeg bloemen of bloeiende planten toe – bloemen en planten kleuren uw tuin, zodat het voor het oog aanzienlijk is om naar te kijken.
  2. Bestrijdt het onkruid – onkruid is de boosdoener in alle tuinen, omdat deze er is waar het niet hoort. Verwijder daarom onkruid in het voorjaar een aantal keer en aan het eind van de zomer. Hierdoor heeft u in de beste maanden van het jaar, wanneer u uw tuin gebruikt geen last van onkruid.
  3. Voeg wat tuinkunst toe – tuinkunst varieert van beelden naar fonteinen en zijn altijd de eyecatcher van een tuin. Hiermee trekt u mensen naar uw tuin.
  4. Gebruik kleurrijke potten of functie containers – ook met kleurrijke potten en functie containers kunt u uw tuin laten opfleuren en een kleur motief in uw tuin maken door te matchen met de kleur bloemen die u heeft.
  5. Creëer eenheid en diversiteit – zorg ervoor dat uw tuin niet onverhoopt vol staat met alle bovengenoemde spullen. Het handigst is om hiervoor de functie van objecten in acht te nemen zodat er eenheid ontstaat.