Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Voor welke klussen kun je zandspuiten inzetten?

Er wordt tegenwoordig bij het verdiepen van kruipruimtes of het snel moeten uitgraven van een bepaalde plek veelal gebruik gemaakt van de zuigtechniek en het inhuren van een zuigwagen. Maar als je een bepaalde plek of ruimte niet moet verdiepen of verbreden, maar juist moet vullen of verhogen, is het dan mogelijk om de zandblaas/zandspuit techniek in te zetten? Voor welke klussen kun je zandspuiten inzetten?

Dempen van vijver of zwembad

Bij het moeten dempen van een vijver of zwembad is het eenvoudig om een zuigblaascombinatie te huren. Deze wagen is gevuld met ophoogmateriaal of zand. Nadat de slangen uit zijn gerold en verbonden zijn met de buizen en wagen, kan het spuiten van het zand in de vijver of het zwembad beginnen. Als laatste stap zal het materiaal worden geëgaliseerd en overige spullen worden opgeruimd.

Fundering of kruipruimte verhogen

Ook bij het moeten verhogen van een fundering of kruipruimte kan gebruik gemaakt worden van een zuigblaascombinatie. Is de fundering op kruipruimte moeilijk te bereiken, dan vormt dit geen enkel probleem. Door de slangen die verlengd kunnen worden, kan er een afstand tot wel 100 meter overbrugd worden. als de slangen en buizen eenmaal verbonden zijn aan de wagen en alles is gecontroleerd, kan het verhogen van de ruimte beginnen. Het zand wordt in de ruimte gespoten, gelijkmatig verdeeld en de klus is geklaard.

Verhelpen van een grondverzakking

Bij het verhelpen van een grondverzakking is het principe hetzelfde. Als de installatie eenmaal is uitgerold en verbonden met de zuigblaascombinatie, dan kan het spuiten van het zand of ander materiaal van start gaan om de grondverzakking te verhelpen. 

Zand aanbrengen in tuinen

Ook als de grond in jouw tuin geëgaliseerd dient te worden en er een laag zand gelijkmatig op aangebracht moet worden, is de zandspuitmethode perfect geschikt. Als het zand in je tuin is gespoten, zal dit gelijkmatig worden verdeeld, zodat je direct beschikt over een geëgaliseerde tuin.

Overtuigd om zandspuiten in te zetten? Bij Kooiker Zuigtechniek zijn ze al jaren gespecialiseerd in het toepassen van blaas- en zuigtechniek.