Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Voorkom brand door uw schoorsteen te laten vegen

Heeft u een schoorsteen? Zo ja, weet u ook dat deze af en toe geveegd moet worden? Niet iedereen is hier van op de hoogte of vergeet dit soms, wél is het erg belangrijk dat dit wordt gedaan. Dit is om verschillende redenen, eentje daarvan is bijvoorbeeld het voorkomen van een schoorsteenbrand. Hier heeft u namelijk meer kans op als u uw schoorsteen niet laat vegen. Moet uw schoorsteen weer geveegd worden? De schoorsteenveger in Nederland staat voor u klaar! Lees verder en kom erachter waarom dit nou zo belangrijk is en wanneer het tijd is om een schoorsteenveger in te schakelen.

Waarom is het handig om een schoorsteenveger in te schakelen?

Er zijn verschillende redenen die het belangrijk maken om een schoorsteenveger in te schakelen. Een schone schoorsteen heeft namelijk diverse voordelen. Denk hierbij aan:

  • Het voorkomt een schoorsteenbrand.
  • Het voorkomen van koolmonoxidevergiftiging.
  • U voldoet dan aan de eisen van de verzekering.
  • U stookt milieuvriendelijker
  • Het verbeteren van het rendement.

Wanneeris het goed om een schoorsteenveger in te schakelen?

Het is goed om uw schoorsteen minstens één keer per jaar te laten vegen. Dan schakelt u natuurlijk een schoorsteenveger in. Het is het beste om uw schoorsteen in de herfst te laten vegen. Dit is bij zowel gas- als houtkachels nodig.

De herfst is het meest geschikte seizoen voor het vegen van een schoorsteen omdat het in de lente voor kan komen dat vogels een nest bouwen in uw schoorsteen. U mag deze nesten vaak niet verwijderen. Dit staat ook in de Wet natuurbescherming. Vaak is het zo dat vogels hun nest hebben verlaten in de herfst. In dat geval mag u vaak wel het vogelnest verwijderen.

Het is geadviseerd door de brandweer om een extra veegbeurt aan te vragen als u recent een schoorsteenbrand heeft gehad. Als u dit laat doen, is het goed om ook een inspectie uit te voeren. Het kan zo zijn dat uw schoorsteen beschadigd is geraakt door de brand.

Schoorsteen veger Nederland

De Schoorsteenbrigade is dé schoorsteen veger in Nederland. Ze vegen namelijk over in Nederland schoorstenen goed schoon. Hun missie is dat u veilig en verantwoord kunt stoken. Er werken daarom ervaren vakmannen bij de Schoorsteenbrigade die weten wat ze doen. U bent verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen!