Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Waarom houten tuinmeubels zo populair zijn

Zou het niet geweldig zijn om een oerdegelijke picknicktafel in je tuin te hebben?

Een picknicktafel hardhout kan je bij de betere houthandelaar kopen of op maat laten maken, of misschien bij jij wel een handige klusser die met de juiste planken en materialen een droomtafel voor jouw gezin knutselt?

De naam picknicktafel verwijst naar de aanwezigheid van deze tafels in vele openbare parken waar families of vrienden samen komen om een hapje van thuis mee samen te eten.

Ze hebben een erg sterk tafelblad en langs beide kanten twee zitbanken, vaak met de grond vastgeankerd en hebben een charmante, natuurlijke uitstraling.

Wat is hardhout precies?

Hardhout is afkomstig van bomen die geen naalden of kegels produceren. Deze bomen staan ​​meestal bekend als loofbomen, meer wetenschappelijk bekend als angiospermen. Hardhout zijn bomen die bladeren en zaden produceren en dus niet persé hard…maar wel duurzaam Het is een benaming om een verschil te maken met het hout van naaldbomen.

Veel voorkomende hardhoutsoorten zijn :

  • eik
  • mahonie
  • esdoorn
  • kers
  • ceder
  • walnoot

Hardhoutsoorten zijn niet altijd per se sterker dan zachthout, maar veel soorten staan ​​bekend om hun mooie en aparte houtnerfpatronen. Je picknicktafel hardhout staat buiten in weer en wind en kan dus best mar uit het juiste hout gesneden zijn!

Commercieel of particulier gebruik van tuintafels

Picknicktafels zorgen voor praktisch en ontspannen dineren, perfect voor pubs, scholen, cafés, landelijke parken of voor gebruik in je tuin thuis. Alle banken zijn gemaakt met behulp van traditionele, beproefde productieprocessen om hun sterkte en levensduur te garanderen, waardoor ze ook perfect zijn voor commercieel gebruik. De meeste zijn rechthoekig van vorm, met of zonder rugleuning, maar een ronde picknicktafel hardhout kan ook , net als de kindertafeltjes!

Waarom kiezen voor houten tuinmeublair

Hout is een natuurproduct en daarom erg geliefd bij veel mensen. Hout is sterk, vooral de massief houten planken die gebruikt worden voor picknicktafels.

Sommige houtsoorten zijn ook schimmelwerend of jagen insecten weg zoals ceder.

Hout laat zich ook makkelijk beitsen of verven, wat het dan ook erg veelzijdig maakt.