Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Wanneer moet de groepenkast vervangen worden?

Een groepenkast vervangen komt vooral in oudere huizen voor. Dat komt onder andere doordat de kast gewoon verouderd raakt. Het is dan slim om deze eens na te laten zien door een specialist. Vaak is het zo dat het vervangen samengaat met het vervangen van andere elektra in huis. Het is dan wel goed om te weten waar allemaal opgelet moet worden. Wanneer is het goed om te zorgen voor vervanging van de stoppenkast in huis?

Veranderingen in de woning

De groepenkast zelf vervangen of dit laten doen, is slim wanneer je veranderingen in huis gaat doorvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het verbouwen en vernieuwen van de keuken. Dit betekent waarschijnlijk ook dat er plek komt voor moderne apparatuur. Dan is het wel fijn om er een groepenkast bij te hebben die dit aankan. Dit geldt ook wanneer je bijvoorbeeld een stuk gaat laten aanbouwen. Wanneer je dit soort verbouwingen doet, neem dan de vervanging er direct in mee.

Geheel of gedeeltes vervangen?

Is het altijd nodig om de groepenkast in het geheel te vervangen? Is het niet mogelijk om bijvoorbeeld alleen de aardlekschakelaar te vervangen of een groep te vervangen? Hoewel dit natuurlijk allemaal kan, is het vaak wel beter om een oude groepenkast in één keer helemaal aan te pakken. Dit geeft je de mogelijkheid om alles direct aan de hoogste kwaliteit te laten voldoen. Dit geeft je natuurlijk ook de nodige rust omdat alles lekker veilig is.

Het verplaatsen van de kast

Tot slot is er nog één andere reden om te kiezen voor het vervangen van de groepenkast. Dat is wanneer je besluit om de indeling in huis te gaan veranderen. Als de groepenkast dan op een andere plek komt, dan kan je beter niet de oude kast verplaatsen. Het is dan beter om gewoon een hele nieuwe kast aan te leggen of dit te laten doen door een ervaren elektricien. Zo is alles ook gelijk helemaal up-to-date om te voldoen aan de moderne eisen.