Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Wat is een betonlook trap?

De trap krijgt vaak veel te verduren in je woning. De meeste gezinnen maken dagelijks gebruik van de trap en hierdoor kan de trap gaan slijten. De trap kan er hierdoor slecht gaan uitzien en dit kan de uitstraling van je woning verpesten. Het wordt dan toch echt tijd om een traprenovatie uit te voeren. Je hebt diverse soorten traprenovaties afhankelijk van de soort trap die je hebt in je woning. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten trap, geverfde of een beklede trap. Ook is het mogelijk om voor een unieke traprenovatie te gaan zoals een betonlook trap. Je ziet dit niet in veel woningen voorbij komen, echter brengt het wel veel voordelen met zich mee. Wat zijn de voordelen van een betonlook trap? In dit artikel gaan we hier antwoord op geven, zodat je er meer over te weten komt.

Voordelen van een betonlook trap

Je kiest bij een betonlook trap voor de uitstraling en de diverse voordelen van een betonnen trap. Het zorgt vooral voor een stijlvolle sfeer in je woning. De uitstraling van beton kun je na maken door middel van betonverf, of door betonlook overzettreden te gebruiken. Het is dan ook geen echt beton en is daarom ook een stuk goedkoper. Er zijn namelijk ook mindere punten aan het gebruik van echt beton, zo voelt het bijvoorbeeld heel koud aan. 

Door de betonlook trap te verven, kun je zelf de uitstraling van de trap bepalen. Verven is ook een stuk goedkoper dan betonstuc te moeten plaatsen. Je kunt je trap op deze manier ook waterafstotend maken en dat is weer makkelijk voor het onderhoud. Het laten schilderen van de trap met betonverf kost ongeveer vijftig euro per uur, terwijl het aanbrengen van betonstuc ongeveer honderd euro per uur kost.

Betonlook trap creëren met laminaat

Je kunt een betonlook trap op verschillende manieren realiseren. Het is ook mogelijk om een betonlook te creëren met laminaat, echter is dit een stuk duurder. Het gebruik van laminaat is eenvoudig en het is ook slijtvast en stootvast materiaal. Hierdoor heeft de trap een lange levensduur en hoef je hem niet snel te vervangen. Laminaat is overigens ook makkelijk om te onderhouden en je kunt het ook eenvoudig schoonmaken. Heb je een beperkt budget? Dan kan het juist handig zijn om te kiezen voor een Pvc betonlook. Het is goedkoop en het is in tegenstelling tot laminaat ook vochtbestendig

Industrieel interieur

Je wilt natuurlijk dat het interieur klopt en een samenhangend geheel wordt. Een betonlook trap past goed in een industrieel interieur en is echt een blikvanger. Het industrieel interieur wordt steeds bekender en steeds meer mensen maken hier gebruik van. Zo zijn er veel industriële meubels en passen deze bij de betonlook van de trap. Vooral als je vanuit de woonkamer de trap kunt zien, is het ideaal dat je trap een betonlook heeft. Bij een industrieel interieur komt beton namelijk vaak terug en combineert het goed met de trap. Je kunt ook op www.prostairs.nl kijken voor meer inspiratie.