Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Wat is een eik?

Eik is een boomsoort die enorm groot kan worden en eikels draagt. Het is een bron van hardhout dat wordt gebruikt bij het maken van meubels. Als je op zoek bent naar houten meubelen van eikenhout, kijk dan eens bij Mister Tafel. Eiken is een geweldig materiaal vanwege zijn stoere, maar toch geweldige uitstraling. Eiken is een vrij dure houtsoort. Hoewel het wordt gerekend tot een van de goedkopere opties onder de soorten hardhout. De reden waarom deze houtsoort prijzig is, is omdat het dichter is, duurzamer is en langzamer groeit dan zachthout. Eiken is heel gemakkelijk om mee te werken. Er kunnen veel verschillende meubelmodellen van worden gemaakt. Natuurlijke eikenhoutkleur vertakt zich van lichtbeige, bruin en zelfs rood.

Meubels gemaakt van eikenhout

Er zijn tal van verschillende meubels die je kunt vinden die zijn gemaakt van eikenhout. Er is een eiken computertafel, eikenhouten eettafel, er zijn banken, stoelen, en nog veel meer. Omdat eikenhout een hardhout is waar gemakkelijk mee te werken is, zijn de meubels die van dit houtmateriaal gemaakt kunnen worden eindeloos. U bent slechts beperkt in wat een winkel voor u op voorraad heeft. Maar in principe kun je elk type meubel vinden dat van eikenhout is gemaakt. Zorg ervoor dat u voorbereid bent op het prijskaartje. Zelfs als eiken een van de goedkoopste beschikbare hardhoutsoorten is, is hardhoutmateriaal in het algemeen duur.

Onderhoud van eikenhout

Het verzorgen van eiken meubelen is vrij eenvoudig. U moet een reinigingsproduct kopen dat speciaal voor hardhout wordt gebruikt. U moet meubelolie, was of poetsmiddel gebruiken. Het maakt niet uit of uw eiken meubelen nieuw of oud zijn. Als het je lukt om een ​​droog segment te zien, moet je proberen het te oliën om schade te voorkomen. Mogelijk moet u uw eikenhouten meubelen ook minstens één keer per maand bevochtigen. Anders riskeert u scheuren in het oppervlak van uw eikenhouten meubelen.