Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Wat moet je weten over een Monstera kopen?

Een Monstera kopen is in de praktijk ontzettend populair. Heel veel mensen zweren dan ook bij het kopen van deze kamerplant. Vaak is het zelfs zo dat er in een woning verschillende soorten van deze plant zijn terug te vinden. Voor de Monstera geldt dan ook dat ze beschikbaar is in meerdere maten en soorten. In het bijzonder voor de zogenaamde Variegata-versie geldt dat ze ontzettend gewild is. Dit gezegd hebbende is ze ook veruit het meest zeldzaam. Voor deze Monstera plant geldt dat ze zich kenmerkt door de aanwezigheid van bladeren met meerdere kleuren. Wil jij ook graag overgaan tot het kopen van deze plant, maar zou je er in eerste instantie nog graag even wat meer over willen ontdekken? Dan is verder blijven lezen absoluut zeker de boodschap.

De Monstera kopen kan in tal van verschillende vormen

Wil je graag een Monstera kopen? Dan zal je er rekening mee willen houden dat er in de praktijk een onderscheid wordt gemaakt tussen meerdere verschillende plantensoorten. Denk hierbij aan:

  1. Monstera Deliciosa Albo Variegata;
  2. Monstera Deliciosa Aura Variegata;
  3. Monstera Deliciosa Thai Constellation;

De eigenschappen waar je bij de verschillende varianten op kan rekenen zijn toch best verschillend. Van de drie bovenstaande opties zal je kunnen vaststellen dat de zogenaamde Albo Variegata de meest populaire optie is. Voor deze plant geldt dat ze prachtige witte vlekken heeft. Ze is eigenlijk de variant van de Deliciosa. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is het zo dat dit geen nieuw type is. Ze beschikt gewoon over een andere kleur van blad.

Hoeveel water moet je de Monstera geven? 

Van belang om te weten bij een Monstera kopen is natuurlijk hoeveel water je aan deze plant moet geven. Wel, voor de Monstera geldt dat ze eigenlijk niet veel behoeften heeft aan water. Geef je ze te veel water? Dan zal je in de praktijk al snel kunnen vaststellen dat de bladeren zullen gaan verkleuren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Controleer voordat je water ze water geeft altijd hoe droog de grond is waar de plant in staat. Alleen wanneer ze echt droog is kan je ze water geven. Hou er bovendien ook rekening mee dat de wortels niet te laag in het water komen te staan.

Let op! De Monstera is giftig voor huisdieren

Wanneer je een nieuwe plant gaat kopen voor in je woning hebben wij van Regiobloemist een belangrijke tip. Het is altijd een goed idee om even stil te blijven staan bij de exacte gezinssituatie. In het bijzonder de aanwezigheid van huisdieren evenals kinderen is in de praktijk van cruciaal belang om rekening mee te houden. Bij een Monstera kopen dien je er in ieder geval rekening mee te houden dat deze plant voor huisdieren giftig is. Vooral voor katten geldt dat ze de neiging blijken te hebben om aan de bladeren te knabbelen. Dit kan de nieren echter aantasten. Voor de Monstera geldt tot slot wel dat ze zelf niet snel last zal hebben van ziektes of beestjes. Dat is dan weer een voordeel. Hoe dan ook is het giftige aspect uiteraard wel iets om aandacht aan te besteden wanneer je deze plant wenst te kopen.