Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een hovenier?

Iedereen die een tuin heeft of heeft gehad weet dat er onderhoud nodig is om ‘m mooi en netjes te houden. Een tuin vol onkruid, takken, struiken en ongedierte is geen prettig aangezicht. Zelf de tuin onder handen nemen is helaas niet voor iedereen een optie. Het werken in de tuin kan fysiek veel van je vragen. Meestal heb je hulp nodig en ook is het zo dat je de juiste gereedschappen in huis moet hebben. Het kost aardig wat geld als je goede tuingereedschappen wil aanschaffen. Je kunt dan net zo goed een hovenier inschakelen. Ijsselstijn Hovenier heeft een hovenier Reeuwijk in dienst die jouw tuin in Reeuwijk en omstreken onder handen kan nemen. Een hovenier rekent vaak een uurtarief of prijs per vierkante meter, afhankelijk van de werkzaamheden die je wil laten verrichten. Kosten voor een hovenier liggen zo rond de 40 euro per uur of vierkante meter. Je kunt ook een offerte aanvragen voor een exactere prijsindicatie.

Wat kun je laten doen?

De mogelijkheden vanuit een hovenier zijn eindeloos. Een hovenier kan je helpen met het verwijderen of onderhouden van beplanting, je adviseren over plantsoorten maar ook bestrating aanleggen en je tuin onkruidvrij maken. Een hovenier is flexibel in werkzaamheden en kan heel goed met je meedenken over jouw wensen. Ze zijn echte specialisten op het gebied van tuinieren en kunnen ook een mooi ontwerp voor je maken. Kortom, alles is mogelijk met de hulp van een hovenier.

Steiger aanleggen

Heb je altijd al een steiger gewild, maar heb je geen idee hoe je dit moest aanpakken? Ook daar kan een hovenier je bij helpen. Een hovenier kan een kwalitatief goede steiger voor je maken die jarenlang meegaat. Vraag naar de mogelijkheden hiervoor en wie weet heb jij binnenkort die steiger die je al lang graag wil hebben.