Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Welk materiaal past in jouw verbouwing?

Veel mensen zullen één keer of vaker in hun leven een verbouwing meemaken en dus is het goed dat als het zover is dat je goed bent voorbereidt. Er zijn zoveel dingen die moeten worden gedaan vaak en dus worden er vaak dingen vergeten. Dit kan zorgen voor een vertraging of erger dat er delen opnieuw worden gedaan of zelfs gesloopt worden. Hier gaan we het maar hebben over een klein onderdeel wat niet vergeten mag worden. Dit heeft te maken met het proces van renoveren, dus oude en kapotte onderdelen vervangen met de beste mogelijkheden die tot jouw beschikking staan.

Hout

Vaak bij raamkozijnen krijg je snel schade want jammer genoeg in Nederland regent het veel en zal het dus goed kunnen dat hier dingen moeten worden vervangen. Zorg dat je alle plekken met oud hout worden gecheckt zodat er eerst gesloopt wordt voordat er al dingen worden gebouwd. Bij een vliesgevel is het vaak handig als er een totaal raam wordt vervangen niet meer te gaan voor hout anders ga je het proces nog een keer meemaken. Als er gebruik wordt gemaakt van hout bespaar hier niet op wat voor soort hout omdat dit veel verschil kan maken in uithoudingsvermogen en dus laat je hier goed over informeren.

Aluminium

Voor veel onderdelen is dit niet een materiaal wat vaak wordt gekozen maar er zitten veel voordelen aan verbonden zoals bij een aluminium gevelbekleding. Het zit er strak en modern uit en het geeft een goede bescherming tegen eventuele waterschade, de slijtage van materiaal is vrij laag en dus gaat het lang mee.