Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Woning leeg na overlijden

Dat we langzaam oud worden is algemeen bekend. Oud worden hoort bij het leven, maar is niet iets waar je als persoon op zit te wachten. Uiteindelijk hoe raar het ook klinkt kom je te overlijden. Het is en blijft voor de dierbare een moeilijke situatie als er iemand overlijd. Vaak kom dan het ontruimen van de woning aan te pas. Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf als het aankomt op dit soort situaties. Wij hebben jarenlange ervaren en maken gebruiken van professionele tools om dit zo strak en goed mogelijk voor elkaar te krijgen.

Binnen het bedrijf hanteren we eigenlijk drie hoofdsituaties, namelijk: woningontruiming, speciale woningontruiming en bijzondere schoonmaak. Binnen deze drie hoofdsituaties zijn er uiteraard weer meerdere ondersituaties te bedenken. Vandaag ga ik wat dieper in over het feit dat een woning leeg komt te staan nadat iemand overleden is. Dit komt omdat deze situatie zich in elke categorie kan voordoen. Niet iedereen leest er graag over, maar toch is het een belangrijk onderwerp wat toch moet gebeuren.

Het is een emotioneel beladen zaak en vooral bij dit soort situaties. Er komt meer bij kijken dan u denkt en er moeten belangrijke beslissingen worden genomen. Terwijl een huis leeg halen misschien wel het laatste is, waar u over na wilt denken. Wij pakken het aan als een vak apart. Het vergt tijd, organisatie, fysieke/emotionele inspanning en professionele materialen.

Waarom nou professionele hulp? Ten eerste wordt de zorg uit handen genomen, want u heeft immers wel andere dingen aan uw hoofd. Ten tweede is het snel, betaalbaar en doen pakken we deze situaties zo discreet mogelijk aan. De eventuele emotionele betrokkenheid blijft beperkt, er kan daarom ook veel minder onenigheid binnen de familie ontstaan. Daarbij hanteren wij ook een milieubewust afvalsysteem. Nog meer informatie nodig? Kijk dan op woning-ontruimingservice.nl.