Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Word jij ook moe van het feit dat je kat alles als kattenbak ziet?

Je kent het vast wel: die lieve jongen schattige kittens, je droomt ervan om ook van die kittens te hebben en dan is dat moment aangebroken dat je overstag gaat. Op internet vind je mensen die een nestje met kittens hebben, je gaat erheen en kiest twee lieve poezels uit. Er komt helaas wel veel bij kijken, je moet ze inenten en ze kruipen overal op en onder. Ze klimmen in de gordijnen waar je ze dan steeds uit moet halen, en ze klimmen op meubels, in kastjes, op het aanrecht waar je net een pan soep hebt staan…Voor de kittens is jouw huis een waar paradijs. Ook zijn ze nog niet zindelijk! Dus je gaat even boodschappen doen en de kans is groot dat als je thuis komt dat ze op de bank geplast hebben, helaas! Of, op de schone mat in de gang. 

Leer ze wat de kattenbak is!

Voor kittens is alles dus eigenlijk een kattenbak. Indien zij op de bank plassen laten ze een geurspoor na. En waarschijnlijk doen ze het de keer erna dan dus weer op de bank. En jij weer alles schoonmaken… het is belangrijk dat je de kat leert dat ze het op de kattenbak moeten doen. Wanneer jouw kitten opgevoed wordt door de moederpoes zal hij het wellicht wel op de kattenbak doen. Maar als jij de kitten bij de geboorte uit het nestje haalt heb je dus zelf de taak het aan te leren. Hoe pak je dit nu aan?  Het is eigenlijk heel simpel, zet de kitten keer op keer op de kattenbak; je pakt daarbij de pootjes vast, en maakt een krabbende beweging in het kattengrit. De kitten zal dan na een paar weken begrijpen waar hij zijn behoefte moet doen!

Diverse kattenbakken te koop

Er zijn diverse mooie kattenbakken te koop, zowel online als in de dierenwinkel. Zelfs in het roze! Zo wordt een kattenbak ook nog eens leuk om te zien. Je kunt er tevens voor kiezen om een leuk houten huisje te kopen, welke je over de kattenbak heen plaatst. Je kunt open varianten en gesloten varianten kopen, een kleine of een extra grote kattenbak. Het is wel belangrijk de kattenbak tweemaal daags uit te scheppen en tijdig grondig schoon te maken. Voor op vakantie is er een speciale wegwerpkattenbak te koop, superhandig. Indien je erg milieubewust bent kun je ook een kattenbak kopen van gerecycled kunststof.