Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Zomer tips voor de tuin

Je opknappen voor de komende zomer? Dan mag je wel snel aan de slag. Hierbij hebben we een aantal tips en tricks op een rijtje gezet. Hiermee kan je de tuin ongetwijfeld weer snel tip top in orde maken. Kom je er niet helemaal uit of heb je er simpelweg geen tijd voor? Overweeg dan om een hovenier in te schakelen. Deze kan eventueel ook een tuinontwerp voor je maken en de nieuwe tuin regelmatig onderhouden. Zo ben je nooit weer te laat met het opknappen van je tuin.tuinaanleg-300x180

Je tuin gereed voor de zomer

Zoals genoemd heb je niet meer veel tijd om je tuin helemaal gereed te maken. De zomer staat al weer voor de deur en daarom leek et ons tijd om op onderzoek uit te gaan. We zijn er achter gekomen dat het bijvoorbeeld steeds populairder wordt om een eigen tuinontwerp te maken. De specialist kan hier vervolgens weer mee verder.

Een compleet nieuw ontwerp

Nu je toch met de tuin aan de slag wilt, kan je misschien net zo goed een heel nieuw ontwerp laten maken. In een tuinontwerp kan je ook elementen laten terugkomen die later nog ergens anders moet kopen. Denk bijvoorbeeld aan een tuinhuisje, tuinmeubelen of accessoires.

De tuin onderhouden

Nadat het harde werk gedaan is, kan je eindelijk lekker achterover leunen en genieten van de zon in je nieuwe tuin. Doet dat echter niet te langwant voordat je het weet is er al weer onderhoud aan de tuin nodig, planten groeien en bloeien constant, daarom is het verstandig om het tuinonderhoud periodiek in te plannen. Uiteraard kan een hovenier of tuinman je hierbij ook helpen.