Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Aanschaftips voor een plateau aanhangwagen

aanhangwagen

Ben je van plan om een plateauwagen te kopen, maar weet je niet helemaal waar je op moet letten bij het kopen ervan? Dan is het verstandig om je eens te verdiepen in de verschillende soorten plateauwagens en de keuze die je hebt. Het grote voordeel van een plateauwagen is dat de wielen van de wagen direct onder de laadvloer bevinden. Het voordeel hiervan is dat je de plateauwagen gemakkelijk kunt optillen met behulp van een heftruck, zonder dat je last krijgt van irritante, uitstekende wielen die dit moeilijker maken. We geven je aanschaftips voor een plateau aanhangwagen waarmee je nog jarenlang voorruit kunt.

Het verschil tussen plateauwagens

Ben je van plan om een plateauwagen aan te schaffen en wil je er zware ladingen mee verslepen, zorg er dan voor dat je een plateauwagen met een goed ondersteunde bodem uitkiest. Dit type plateauwagen is ook erg geschikt voor professioneel gebruik. Houd ook rekening met het laadvermogen van de plateauwagen, zodat je zeker weet dat je alles wat je wilt meenemen ook echt kunt meenemen. 

Houd rekening met de laadhoogte van de plateauwagen

De hoogte van de laadvloer van de plateauwagen is relevant, zeker wanneer van plan bent om regelmatig gebruik te maken van oprijplaten. Is dit het geval, dan kun je het beste een laadvloer kiezen van 56 centimeter. Een plateauwagen met een relatief lage laadhoogte heeft als bijkomend voordeel dat deze stabieler op de weg ligt. 

Het onderhoud van je plateauwagen

Naast dit alles kun je zelf ook een hoop doen om een plateauwagen lang mee te laten gaan. Het is erg belangrijk dat je de plateauwagen van goed onderhoud voorziet. De plateauwagen moet namelijk vaak veel zware lasten dragen, dus wil je wel dat je erop kunt rekenen dat je plateauwagen goed blijft functioneren en lang zijn werk blijft doen. Bij aanschaf adviseren wij bij voldoende budget te kiezen voor een nieuwe plateauwagen. Bijvoorbeeld een van de modellen van het merk HAPERT dat al jaren marktleider is op het gebied van kleine aanhangwagens. Je kunt als eigenaar van een plateauwagen onderhoud makkelijk plannen, zodat je het niet eens zelf hoeft te doen. Hopelijk heb je wat aan deze aanschaftips voor een plateau aanhangwagen.