Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Alles wat je moet weten over zandzuigen

kelder uitgraven

De reden om zuigtechniek in te zetten is vaak dat een plek lastig bereikbaar is. Je kunt met de flexibele buizen en schone werkwijze namelijk overal waar je wilt komen. Maar er zijn nog meer voordelen die je geniet. Het is namelijk een veilige manier om zand af te voeren of om zand aan te brengen. Zonder dat je buizen en leidingen in de omgeving zal beschadigen. Dat is uiteraard een prettig idee!  

Een specialist in zandzuigen kan je helpen bij het bieden van de beste oplossing. Er is dan ook veel mogelijk of moet rekening worden gehouden met de afstand waarover zand moet worden vervoerd door de buizen. 

Hoe werkt zandzuigen?

Er zijn verschillende manieren waarop zand kan worden afgezogen. Waarbij er vooral naar de hoeveelheid zand en omvang van de klus gekeken moet worden. De kleinere klussen kunnen bijvoorbeeld makkelijker worden opgelost met een kleine installatie. Maar voor grotere klussen kan er een zuigwagen worden besteld. Waarbij de te bereiken afstand tot wel honderd en meer meter kan zijn dankzij de flexibele buizen. 

Het zand wordt op een schone manier door de buizen de vrachtwagen of zakken ingezogen en kan direct worden afgevoerd naar de stort. Waardoor je het zand direct kwijt bent en niet nogmaals hoeft te verplaatsen.

De oplossing voor lastige plekken?

Bovendien leent niet elke plek zich voor het scheppen met de hand of graafmachine. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de kruipruimte onder een woning of tuin in een binnenstad zonder dat er een achterom is. In deze gevallen is zandzuigen een prima oplossing. Omdat het zand via de buis wordt afgezogen en in de vrachtwagen of de zakken terecht komt. 

De schone manier van werken is bijzonder plezierig. Omdat je geen restafval hebt en ook de buizen, kabels en leidingen niet beschadigd raken. Dat is een prettig idee om extra kosten te voorkomen. 

Je kiest dus echt voor een schone manier van werken die het ook nog eens veel gemakkelijker maakt.