Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Alles wat jij moet weten over een deurklink

Ben je op zoek naar een nieuwe deurklink voor jouw deuren? Dan kom je er al snel achter dat het niet zo eenvoudig is om een keuze te maken. Op de markt zijn namelijk een groot aantal deurklinken te vinden, die allemaal hun eigen specificaties kennen. Dit ga je ook terugzien als je naar de verschillende verkooppunten gaat kijken. Een van de verkooppunten die je tegenkomt, is De Oude Deurklink. Alleen is het dan wel goed om ook te kijken naar de factoren die van belang zijn voor de zoektocht. Lees daarom snel verder. 

De bediening met een deurklink 

Een deurklink is het orgaan waarmee je een deur bedient. Ze worden ook wel deurkrukken genoemd en worden al heel wat jaren toegepast in de woningen. Deze bestaan altijd uit een handvat of horizontale hendel, waarmee je de deur open en dicht kunt maken. Je moet deze hendel altijd naar beneden bewegen voordat de deur in beweging komt. Dit zorgt er namelijk voor dat het insteekslot loskomt van de deur en je ervoor kunt zorgen dat je de deuropening kunt gaan gebruiken. Het is daarom altijd goed om de deurklinken aan te schaffen en te monteren aan jouw deuren. 

Modellen voor binnen en buiten te verkrijgen

Een deurklink kan in een groot aantal varianten aangeschaft worden. Zo wordt er altijd een onderscheid gemaakt tussen de klinken voor binnen en voor buiten. Bij de buitendeuren komen er ook altijd sloten bij kijken, zodat niemand ongevraagd in de woning komt. Hiervoor zijn verschillende modellen terug te vinden en je kunt hem altijd aan de deur aanpassen. Voor binnen geldt hetzelfde. Ook deze kun je aanpassen aan de interieurstijl, waardoor jouw woning een geheel nieuwe uitstraling kan geven en jouw woning tot een geheel wordt gebracht. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor klassieke deurklinken

Meerdere kleuren terug te vinden 

Bekijk ook altijd goed welke kleuren er op het gebied van een deurklink komen. De kleuren kunnen een groot verschil maken in de woning. Wanneer je voor de zilveren deurklinken gaat, zal dit voornamelijk bij de modernere inrichtingen gaan passen. Je kunt echter ook voor zwart of goud kiezen. Zwart gaat bijvoorbeeld goed samen met de industriële stijlen, terwijl goud een luxe uitstraling geeft aan de ruimte. Je kunt hiermee dus altijd een geheel andere uitstraling gaan geven en de sfeer van de ruimte aanzienlijk veranderen. De kleuren zullen jou hier altijd bij gaan helpen. 

De sloten bij deurklinken 

Vergeet ook niet om te controleren of je sloten nodig hebt voor de deurklink. De sloten kunnen namelijk altijd voor meer privacy zorgen. Voor in huis wil je bijvoorbeeld een slot voor op de badkamer hebben, terwijl je bij de andere deuren uitsluitend de deurklinken nodig hebt. Hierdoor heb je altijd veel mogelijkheden en zorg je ervoor dat je jouw deuren van de functionaliteiten voorziet. Voor de buitendeuren heb je weer geheel andere deurklinken die je aan kunt schaffen, waardoor er meer veiligheid wordt geboden en jij ervoor zorgt dat de woning overal van voorzien is.