Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Bedden: verschillende soorten

Een goede nachtrust is voor een ieder belangrijk om de dag door te kunnen brengen. Daarom is het ook van belang dat je de juiste bed kiest voor in de slaapkamer. Zo zijn er verschillende soorten bedden verkrijgbaar, maar voor welk soort bed kies je uiteindelijk?

Waterbed

Een waterbed is tegenwoordig niet zo veel voorkomend, maar het blijft toch hip onder een groep mensen. Het is namelijk zo dat een waterbed zorgt voor een betere slaaphouding, omdat het zich aanpast aan  je lichaamshouding in bed. Overigens is het ook zo dat je de temperatuur naar wens kunt instellen. Hierdoor ervaar je zo min mogelijk last en kun je elke ochtend uitgerust wakker worden!

Boxspring

Zo heb je ook de comfortabele boxspring. Het is een verend en ventilerend bed oftewel een wat luxere, maar betaalbare versie van een hotelbed. Hierin heb je ook verschillende soorten, namelijk de normale boxspring en de elektrische boxspring. De elektrische boxspring is automatisch te verstellen zoals je het wilt. Zo kun je het bijvoorbeeld wat hoger instellen zodat je een leuning hebt als je gaat lezen voor het slapen.

Ledikant

Mocht je toch niet zo van luxe bedden houden, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de simpele ledikant bedden. Een ledikant is een construct van een bed, dus zonder matras. Deze zijn te verkrijgen in verschillende soorten en stijlen. Zo heb je ze in een houten design, voor een klassieke look; maar, je hebt ze ook in moderne stijlen zoals een stalen kleur of zelfs effen kleuren voor een wat strakker design.