Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Begin met het bouwen van jouw droomhuis

Voordat je begint met het bouwen van je droomhuis op dat bijzondere plekje waar je al jaren zo graag wilt wonen. Is het belangrijk om de ondergrond te controleren want het zou toch zonde zijn als je er na de bouw van jouw eigen paleisje achter komt dat de bodem ongeschikt is en je weer opnieuw kan beginnen.

Bodemonderzoek en bodemsanering doen

Als je een goede plek hebt gevonden om jouw huis te gaan bouwen kun je hier het beste eerst een bodemonderzoek laten doen. Uit deze onderzoeken kunnen soms allerlei dingen naar voor komen die je in eerste instantie helemaal niet had verwacht en dit kan je flink tegenzitten in de verdere ontwikkelingen tijdens de bouw van je huis. Er kunnen bijvoorbeeld schadelijke stoffen in de grond worden gevonden. Deze gevaarlijke stoffen kunnen in de grond zijn gekomen doordat deze zijn ontsnapt tijdens de sloop van het vorige gebouw of doordat deze zijn gedumpt op een braakliggend stuk grond. Als er sprake is van verontreiniging in de grond dan is het zaak dat de bodem gesaneerd wordt door een gecertificeerd bedrijf. Er zijn heel wat bedrijf die zich met bodemsanering bezighouden maar het is wel belangrijk dat een bedrijf volgens de regels werkt en dat de bodemsanering op een goede manier wordt uitgevoerd. Als dit goed wordt gedaan dan heb je ook veel meer aan het stuk grond, omdat het netjes is achtergelaten.

Beginnen met bouwen

En natuurlijk nadat de bodem is goedgekeurd kan je beginnen met het bouwen van een huis op jouw droomlocatie. Om te beginnen moet de fundering worden gebouwd en daarna kan je beginnen met de opbouw van je huis. En voor je het weet is jouw droompaleisje af en kun je beginnen met de inrichting van je huis.

Gratis stockfoto met actie, arbeid, arbeider

Bron: Buitengewoon