Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Contact opnemen met een imker of een bestrijdingsbrigade?

Heeft u momenteel last van wespen in de tuin? Denkt u dat bijen een nest opbouwen in uw struiken of holle boom? Het is in dergelijke situaties belangrijk om uit te zoeken hoe u van deze beestjes af kunt komen. Met name wespen zorgen voor grote ergernissen onder woningbezitters. Niet alleen is het zoemen van de diertjes vervelend rond uw tafel. Ook kan de steek van een wesp behoorlijk venijnig zijn. Daar komt bij dat u of een van uw gezinsleden mogelijk allergisch is voor de wespensteken. Wanneer u gestoken wordt, zorgt dit voor een ernstige zwelling. Iets wat u wenst te voorkomen! In dit artikel leest u hier meer over.

Een imker inschakelen bij bijen in de tuin

Wanneer u last van bijen in de tuin heeft, kunt u deze niet zelf bestrijden. De bij is namelijk een beschermd beestje in Nederland. Het betekent dat de bijen op professionele wijze verplaatst moeten worden naar een andere plek. Een imker kan u hierbij helpen. De imker beschikt over de benodigde beschermende kleding en weet op welke manier de bijen het beste gevangen kunnen worden. Vervolgens zorgt de imker dat de bijen op een geschikte plek worden losgelaten. Vaak is dit op het terrein van de imker zelf, waar de bijen gebruikt worden voor de productie van honing.

Wespen bestrijden met een bestrijdingsbrigade

Voor de bestrijding van wespen kunt u een bestrijdingsbrigade inschakelen. Net als de imker, heeft ook een ongediertespecialist beschermende kleding. Daarbij beschikken deze specialisten over verschillende hulpmiddelen om de wespen te doden. Het is belangrijk om dit op professionele wijze aan te pakken, zodat er geen wespen achterblijven. Vaak wordt gedacht dat de wespen aan het eind van de zomer sterven. Dit klopt tot op zekere hoogte! De jonge koningin in het wespennest zal namelijk in leven blijven en na de winter beginnen aan de bouw van een nieuw nest.