Wonen & Tuin

adem het goede leven in

De hipste trends op het gebied van raamdecoratie

Zoek jij ook de hipste, meest stijlvolle raamdeco? Dan zit je hier goed! We vertellen namelijk interieuradvies over de nieuwste trends op het gebied van raamdecoratie. De keuzes zijn namelijk oneindig en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Maar wees gerust, wij vertellen je welke bomen (lees raamdecoraties!) er zijn!

Warme sfeer

Zoek je een warme sfeer in huis? Dan is de warm en aards sfeer wel iets voor jou! We zijn bij deze trend dat er veel gebruik wordt gemaakt van warme en aardelijke tinten. Dus bruin, rood, roze en oranje zijn tinten die we in gordijnen zien, ook warme materialen komen terug. Denk maar eens aan houten jaloezieen op maat. Hout geeft de aardse tint waar jij naar op zoek bent voordat warme maar ook knusse interieur!

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste trends van de 21ste eeuw is toch wel duurzaamheid. Dit geldt op bijna elk gebied, dus ook op het gebied van raamdecoratie! Een goed voorbeeld van raamdecoratie dat duurzaam is zijn plissé gordijnen. Doordat de gordijnen de ruimte afsluiten van het raam creëren de gordijnen een extra isolatie. Hierdoor ontsnapt warmt minder snel tijdens de winter en komt de warmte minder snel binnen tijdens de zomer. Dit is duurzaam in de zin dat het energiekosten en stookkosten vermindert in gebruik, wat ten goede is aan het milieu. 

Verder zien we ook op het gebied van duurzame raamdecoratie dat er tegenwoordig ook rolgordijnen gemaakt worden van 100% gerecycled PET-flessen. Duurzamer dan dat kan raamdecoratie niet worden!

Kleur

Tevens is het nu de hotste trend om raamdecoratie te nemen dat een felle kleur heeft of zelfs een metallic kleur heeft. Deze kleuren zijn in de mode omdat ze ook een vrolijke uitstraling hebben en een echte eyecatcher zijn binnen en buiten het huis!