Wonen & Tuin

adem het goede leven in

De juiste sfeer met hout

Er is op veel vlakken sfeer aan een woning toe te voegen met hout. Een van die vlakken is de zonwering. Bijvoorbeeld door voor houten jaloezieën te kiezen. Hout zorgt over het algemeen voor warmte. Dit maakt dat dit materiaal voor zonwering populair is.

Praktisch gemak

Het praktisch gemak van hout is niet anders dan jaloezieën van andere materialen. Hout werkt weliswaar altijd door de weersomstandigheden, maar de zonwering is prima te openen en te sluiten wanneer de situatie daar om vraagt. Daardoor is juist de uitstraling de doorslaggevende factor. Het is inmiddels ook al niet langer een trend volgens de kenners. Houten jaloezieën zijn gewoon ingeburgerd geraakt. Al zijn ze wel vaak wat beter toe te passen op de klassiek ingerichte woningen. Bijvoorbeeld in combinatie met andere houtwerk dat u in uw woning heeft, zoals een vloer of kasten. Dit geeft mooie effecten.

Het schoonhouden

Jaloezieën verzamelen veel stof, dit komt door de plek in de ruimte die zijn innemen. Daardoor is het dus ook nodig dat zij vaak worden schoongehouden. Dit betekent dus wel dat u er op moet letten of het schoonmaken van het model of de soort houten jaloezieën die u koopt ook enigszins gemakkelijk te doen is. Dit is wel belangrijk voor de langere termijn. Wanneer u dit namelijk niet kunt doen, dan zal dit zijn weerslag hebben op zowel de uitstraling, als de functionaliteit van de zonwering. Laat u hier dan ook goed over informeren door een kenner van het materiaal over de mogelijkheden.