Wonen & Tuin

adem het goede leven in

De laatste trends te vinden bij plinten

Heb je een perfecte vloer gevonden voor je kamer dan is het nu zaak om naar Plinten – Mooieplinten te gaan kijken. Als je het over plinten hebt dan heb je het over lijsten die op de vloerhoogte aan de wand worden bevestigd. Bij het verwerken van dit product zorg je ervoor dat er een mooie overgang wordt gevormd tussen vloer en wand. Naast dat een plint er mooi moet uitzien is het ook nog eens erg functioneel. Dat komt omdat dit product je wanden beschermen tegen beschadiging. Plinten zijn er genoeg te vinden in de winkel, maar wat is nu helemaal in de trend?

Wat zijn de belangrijkste trends?

Heb je net een nieuw huis dan is het heerlijk om inspiratie op te doen. Lekker slenteren door woonboulevards en bouwmarkten op zoek naar bijvoorbeeld nieuwe meubels. Een vloer is bij een nieuwe woning belangrijk en bepaalt je hele interieur. Je wilt dat je vloer compleet aansluit bij je eigen stijl. Daarin mogen plinten niet ontbreken. En net zoals bij vloeren is ook de plint trendgevoelig. Zo heb je een plint voor een moderne woning, een landelijke woning en een industrieel interieur. Wat zijn de belangrijkste trends van nu?

MDF plinten in alle soorten en maten

De meeste plinten die je vindt in de woonkamer, hal en slaapkamer zijn gemaakt van MDF. Een groot voordeel van MDF is dat ze in ontzettend veel vormen, kleuren en stijlen te verkrijgen zijn. Je hoeft je bij MDF plinten nooit zorgen te maken of de juiste plint er tussen zit. Je hebt ze van sierlijk en klassiek tot modern en landelijk. Heb je een kinderkamer dan heb je een MDF plint in prachtige felle kleuren. Naast dat er genoeg modellen en kleuren beschikbaar zijn in MDF vorm, zijn ze ook nog eens stootvast en duurzaam. MDF bestaat uit houtvezels die met kunsthars geperst worden tot robuuste plaat. Krijgt deze plaat een beschermlaag mee dan kun je er jarenlang mee vooruit.

Plinten in RVS of aluminium vorm?

Een andere trend is de plint is aluminium of RVS vorm. Dit type plint past perfect bij een strakke en moderne vloer. Naast dat ze er strak en modern uitzien zijn ze ook nog eens heel makkelijk in onderhoud. De keuze is ook net zoals bij MDF plinten enorm. Je kunt kiezen voor geborstelde of geslepen RVS. Ook de aluminium plint is er in verschillende soorten zoals geborsteld, gezandstraald of gelakt. Een holle aluminium plint is erg geschikt voor het wegwerken van kabels en snoeren.

De hoge plint, terug van weggeweest

Als je het over de plint hebt dan gaat het meestal over een plint van een gemiddelde hoogte van 9 tot 12 centimeter. Maar de hogere plint is de laatste jaren weer helemaal in. Deze hoge plinten kunnen zelfs gaan tot 20 centimeter. Ze geven je interieur een chique uitstraling mee. Het is hierbij wel essentieel om rekening te houden met de hoogte van je muur.