Wonen & Tuin

adem het goede leven in

De laurier novita als haagplant: dit moet je weten

Afscheiding tuin

De laurier novita is een plant die vaag wordt gebruikt om een haag te creëren. Een haag is een afscheiding in je tuin of tussen je tuin en de straat die bestaat uit een plant of planten. Een haagplant is dan ook een leuke en natuurlijke manier om privacy te bereiken in je tuin zonder gelijk een hoog hek of een schutting te hoeven plaatsen.

Naast de laurier novita zijn er andere planten die regelmatig als haag worden gebruikt. Lees hier waarom je een laurier novita als haagplant zou kiezen, maar ook wat de nadelen van de plant zijn.

Groene haag

Voordelen van de laurier novita

Elke plant heeft zijn unieke eigenschappen. Er is geen beste of slechtste plant, dit hangt allemaal af van jouw smaak en natuurlijk jouw tuin. De grond, hoeveelheid zon en openbaring tot windstoten maken allemaal uit voor het bepalen van de ideale haagplant. 

Een belangrijk voordeel van deze laurier is dat hij winterhard is. Dat betekent dat hij goed tegen de koude temperaturen van ons land kan maar vooral dat hij ook in die periode groen blijft. Die privacy die je dankzij de haagplant hebt, is dus het hele jaar door. Ook in de winter creëer je een knus gevoel. 

Laurier

Nadelen van de laurier novita

Veel nadelen heeft de laurier novita eigenlijk niet, maar er zijn er toch enkele noemenswaardig. De plant heeft een goed gedraineerde bodem nodig. Bovendien heeft deze laurier halfschaduw of zon nodig om te overleven.