Wonen & Tuin

adem het goede leven in

De voor- en nadelen van douglas hout

douglas hout

Je kiest met een duidelijke reden voor douglas hout. Omdat je het makkelijk kunt bewerken, het een heel sterke houtsoort is of omdat het een prachtige kleur heeft. Maar het vraagt tegelijkertijd ook om een goede behandeling, zodat het beschermd is tegen regen, zon en andere invloeden van het Nederlandse weer. In dit artikel lees je dan ook wat de voor- en nadelen van douglas hout zijn. 

Je kunt douglas hout op HouthandelVanGelder.nl vinden en bestellen. Zo weet je niet alleen dat je van de voordelen kunt profiteren, ook kies je voor de beste kwaliteit hout.

Perfecte kwaliteit

Het is goed om te weten dat douglas hout uit Europa komt. Het is daarmee stukken goedkoper dan andere soorten hardhout dat je kunt kopen en een stuk duurzamer. Dat zorgt er dus voor dat je met douglas hout voor een perfecte kwaliteit en prijs verhouding kiest. Waarbij je absoluut niet teveel betaald voor dit prachtige houtsoort waar je jaren van kunt genieten. Het hout is uitermate geschikt voor buiten, denk aan schuttingen, veranda’s of het maken van een overkapping. 

Prachtig om te zien

Een schutting, veranda of afdak van prachtig douglas hout is echt prachtig om te zien. De warme kleur van het hout is dan ook kenmerkend. Waarbij het hout zich prima laat behandelen met een lichte beits of transparante olie. Echter moet je wel rekening houden bij de kleur en uitstraling dat gedurende de jaren verstrijken vergrijzing zal optreden, het zal dus nog wel veranderen.  

Het hout is bij Houthandel van Gelder te verkrijgen in verschillende lengtes en zal vrijwel niet werken (kromtrekken of draaien) zodat je het echt voor buiten kunt gebruiken. Het is daarnaast een bijzonder duurzame keuze! Die je absoluut veel zal opleveren als je kijkt wat je ervoor terug krijgt. Met een goede behandeling heb je letterlijk jaren plezier van het houtwerk en de prachtige kleur.

Nadelen van douglas hout

Wanneer je van plan bent met douglas hout aan het werk te gaan is het grootste nadeel de prijs van het prachtige materiaal. Omdat je toch kiest voor een hardere houtsoort waar je langer plezier van zal hebben. Het kan hierdoor een kostbare keuze worden, waardoor je toch eerder voor goedkopere alternatieven kiest.

Een ander nadeel kan het bewerken zijn, je hebt daar echt goed gereedschap voor nodig. Omdat het toch een hardere houtsoort is dan vurenhout. Dit kan als je er dus geen rekening mee houdt een van de nadelen zijn bij het verwerken van het houtwerk.