Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Een bouwcontainer bestellen: hier moet je op letten!

Wanneer je gaat verbouwen, dan bestaat de kans dat je vergunningen moet aanvragen. Denk aan de bouwvergunning, maar denk ook aan een vergunning voor de bouwcontainer. Wie als aannemer of hovenier werkt, hoeft dit vaak niet zelf te doen. De klant moet dit dan regelen. Wel kan je natuurlijk de helpende hand bieden. 

Tip: wil jij voordelig een bouwafval container huren? Informeer dan naar een bouwafval container van Paridon Containers. De afzetcontainer wordt bij je thuis afgeleverd in de regio groot Amsterdam, Almere en Het Gooi maar ook ver daarbuiten.

Aandacht voor de vergunning

Een container huren hoeft niet lastig te zijn. Wel is het slim om vooraf alles goed op orde te hebben. Denk bijvoorbeeld aan de aanvraag van de vergunning. Als de container op gemeentelijke grond komt te staan is dit namelijk vaak nodig. Wie dit niet doet, riskeert een boete van de gemeente. Dat wil je natuurlijk helpen voorkomen bij je klanten. Wil jij bijvoorbeeld een container huren in Hilversum bij Paridon Containers? Informeer dan bij de gemeente naar de regelgeving.

De juiste zaken regelen

Het is belangrijk om op tijd te zijn als je een container gaat aanvragen. Dat geldt zowel voor de vergunning als voor de container zelf. Je wilt wel dat alles op orde is wanneer er begonnen wordt met de werkzaamheden. Zorg dat je ook weet wat er van je gevraagd wordt. Vraag de container voor de juiste periode aan. Kijk ook hoe de gemeente hiermee om gaat in de vergunningen. Zorg altijd dat je het juiste formaat kiest, iets meer is altijd beter, maar pas op dat je niet te veel betaalt omdat je een te grote container hebt laten plaatsen.

Andere belangrijke tips

Er zijn ook nog enkele andere zaken van belang. Zo is het slim om te zorgen dat er plaats vrij is voor de container. Als dit op je eigen terrein kan, dan is dat natuurlijk gemakkelijk. Wanneer dit niet het geval is, dan moet je wel zorgen dat er bijvoorbeeld ruimte op parkeerplaatsen is. Het is ook aan te raden om dan even bij de buren aan te geven dat dit te gebeuren staat. Zo voorkom je scheve gezichten of zelfs ruzies.

Regel zelf de container

Het is slim om zelf een container te regelen. Je kan dit wel aan de klant overlaten, maar je wilt er natuurlijk wel echt zeker van zijn dat het allemaal klopt. Omdat jij veel meer ervaring hebt hiermee, kan dit veel gemakkelijker op de juiste manier voor de klus worden verzorgd. Het is dus altijd een goed idee om dit gewoon onderdeel van je service te maken. Zo kan je direct aan de slag en is alles goed op orde.