Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Een industriële inrichting: zo doe je het!

Elke huis is uniek, dat zie je aan alles. Iedereen heeft een eigen inrichting en elke inrichting straalt een andere sfeer uit. Een woonkamer kan je zo persoonlijk maken als dat je zelf wilt. Trends zullen hier altijd een invloed op hebben. Net zoals met mode zijn er vaak do’s en don’ts wat betreft het interieur. Dat je deze volgt heb je vaak niet eens echt door, onbewust pas je bepaalde elementen van de trends toe. Een goed voorbeeld van een trend die de afgelopen jaren steeds vaker te zien is, is de industriële sfeer in een bepaalde ruimtes. In een café kan het goed zijn dat hele plafonds worden open gelaten om daaronder vervolgens mooie lampen te hangen, waardoor de ruimte opeens heel veel karakter krijgt. Dit kan je ook toepassen op je eigen huis. Hier zijn een paar tips om een industriële sfeer in huis te creëren.

Industriële sfeer

Het fijne bij het creëren van sfeer is dat je met een paar kleine of grote veranderingen al heel snel een andere sfeer kan bewerkstelligen. Je hoeft dus niet alle meubels te vervangen. Nog beter kun je een fundamenteel element aanbrengen in de ruimte. Met een industriële sfeer kan dat bijvoorbeeld een bakstenen muur zijn. Maar ook kleinere elementen kunnen echt een enorm verschil maken. De verlichting bijvoorbeeld, kun je heel goed gebruiken om een stoerdere sfeer te creëren. Een industriële lamp of industriële spots kun je hiervoor perfect gebruiken.

Grove meubels

Een stoere woonkamer heeft ook stoere meubels en deze zijn qua uiterlijk vaak net wat groter van stuk. Hele delicate meubels hebben een wat meer klassiekere uitstraling. Kies als bank een mooie leren bruine bank met een goed kleed eronder, en je woonkamer ziet er meteen helemaal anders uit. Hetzelfde geldt voor een tafel. Als deze van wat massiever materiaal is gemaakt, ziet de kamer er meteen heel anders uit. Ook hier komen de lampen om de hoek kijken. In combinatie met spots ben je al snel een heel eind.

Kleur contrasten

Wil je de meubels niet vervangen maar wel iets veranderen? Dan kun je ervoor kiezen om met kleur te gaan werken. Industrieel betekent vaak wat donkerder, met wat grotere contrasten. Donkergrijs en donkergroen zijn goede voorbeelden van kleuren die vaak gebruikt worden in een industriële inrichting. Je kunt ervoor kiezen maar één stuk muur te schilderen en meteen ziet je woning er al heel anders uit! Dus zeker wanneer je al je meubels wel wilt houden omdat ze al best stoer zijn, is kleur een hele goede manier om het af te maken.