Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Een mooie mangohouten eettafel voor de woning

Met een mangohouten eettafel breng je een gezellige sfeer naar de eetkamer. De eetkamer is belangrijk omdat hier mensen samenkomen om gezellig samen wat te gaan eten. Het is een punt waar sociale interacties ontstaan. Mensen zijn sociale dieren en hebben dus sociale interacties nodig. Het interieur draagt erg veel bij aan de sociale interacties in de eetkamer. Een mangohouten eettafel heeft warme uitstraling dat bijdraagt aan een gezellige sfeer in de eetkamer.

Mangohouten eettafel vormen

Het is belangrijk om na te denken over de vorm van de eettafel. Iedere vorm heeft namelijk zijn voor en nadelen. Er zijn in totaal drie vaak voorkomende vormen voor een eettafel. De eerste meest gebruikte vorm is de rechthoekige vorm. De rechthoekige vorm gaat het meest efficiënt om met de ruimte. Aan een rechthoekige tafel kunnen de meeste mensen zitten. Dit is de perfecte vorm wanneer je optimaal gebruik wilt maken van de ruimte die je hebt. Natuurlijk geven de strakke vormen ook een moderne uitstraling. In een modern interieur kan dit dus ook erg mooi staan. 

De tweede vorm waar je uit kunt kiezen is de ovale vorm. De hoeken worden hierbij afgewerkt waardoor er geen scherpe randen meer zijn. Deze vorm gaat wat minder efficiënt met de ruimte om, maar bevordert wel de sociale interactie aan tafel. Doordat de randen namelijk zijn afgewerkt zullen de gasten aan de uiteinden van de tafel dichter bij elkaar zitten.

De laatste vorm waar je uit kunt kiezen is de ronde vorm voor een mangohouten eettafel. Deze vorm maakt het minst efficiënt gebruik van de ruimte die je hebt. Maar het zorgt wel voor de meeste sociale interactie. De gasten aan de tafel zitten namelijk op gelijke afstanden van elkaar. Het maakt hierbij niet uit waar je aan de tafel zit. Je kunt iedereen aan de tafel even goed bereiken

Eettafel kleuren

Voor het kiezen van een mangohouten eettafel is de kleur ook erg belangrijk. De kleur draagt bij aan de sfeer van de eetkamer. De bruine kleur van het hout draagt bij aan een mooie natuurlijke uitstraling in de eetkamer. De meeste mangohouten eettafels komen in hun natuurlijke bruine kleur. Voor een mooie moderne look kun je een eettafel nemen in een zwarte of witte kleur. Dit is vooral gepast bij de nieuwere woningen. Wit staat het beste bij woningen met veel lichtinval. Het kiezen van de kleur kun je baseren om de kleur van het interieur. Het is mooi wanneer de kleur van het interieur wordt gecomplementeerd door de kleur van de eettafel. 

Houten tafels voor extra stevigheid

Hout wordt al heel lang gebruikt voor het produceren van eettafels. Het geeft een mooie natuurlijke uitstraling en het is erg stevig. Kleine stoten beschadigen de eettafel niet en de tafel kan heel lang meegaan. Een mangohouten eettafel van Meubelbaas.nl is de perfecte keuze wanneer je een tafel zoekt die voor een lange tijd mee gaat.