Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Haal de seizoenen naar binnen!

Lente, zomer, herfst en winter zijn allemaal seizoenen van versheid en vreugde. De felle kleuren brengen een gevoel van frisheid en verjonging weer die ze erg aantrekkelijk maken. Maar hoe zit het met het interieur? Is er een meer geschikt kleurenschema voor uw interieur om dezelfde boodschap over te brengen? Is er een manier om het exacte effect te bereiken dat u wilt voor uw interieurs met behulp van de zomerse kleuren van uw interieur? Lees er hier meer over!

Schilderen

Er zijn veel manieren om felle kleuren te gebruiken om je huis tot leven te brengen, maar niet iedereen kiest de juiste manier om felle kleuren te gebruiken. Veel mensen denken door hun muren wit te schilderen dat ze in fel zonlicht worden omhuld. In feite, als je op een plek woont waar de winters hard zijn, zal het helpen om je kamers donkerder te houden, want het is beter om donkerdere kleuren in de winter te hebben dan de zomer. Je kunt in de zomer gebruik maken van lichtere kleuren door je muren een zachtere tint van roze of perzik te schilderen. Als u de voorkeur geeft aan donkerdere kleuren, kunt u altijd bruine of tans gebruiken. Maar deze helderdere kleuren worden ook saai indien de hele tijd gebruikt.

Er zijn veel prachtige manieren om heldere kleuren op je muren en ramen te gebruiken. Schilderen van je muren helder geel en oranje geven de zon een warm welkom. Wees voorzichtig met hoeveel zonlicht je in je kamer laat. Te veel zonlicht kan de kamer te warm maken. Je kunt altijd jaloezieën of gordijnen gebruiken als je te veel zon hebt.

Welke tinten te gebruiken?

Als het gaat om het gebruik van zomerse kleuren op uw interieur, zorg er dan voor dat u een heldere toon gebruikt. Een heldere toon zoals oranje, geel of rood zal er saai uitzien tegen een donkere achtergrond wand. Als u de hele tijd een toon gebruikt, worden uw kamers oververhit. Ook met behulp van een diepgroene toon is geen goed idee, omdat het te veel licht zal absorberen. Met behulp van een binnenmuurverf met een monochromatische kleur geeft u maximale controle. U kunt elke kleur voor dit type verf gebruiken, maar u wilt de gelijke intensiteit in de hele kamer behouden.

Zomerse kleuren in uw interieur zijn er in veel tinten. Bright Blues and Yellows geven uw zomerse kleuren in uw interieur een gastvrije aard. Oranje, rood en geel zullen de muren in uw badkamer en eetkamer opfleuren. Pastelkleurige tinten groen en lichtblauw zullen er prachtig uitzien in de woonkamer en slaapkamer.

Nog meer keuze?

Om het meeste uit je zomerse kleuren in je interieur te halen, probeer dan al je meubels te kopen met dezelfde kleur. Hier hoeft u natuurlijk niet de kwast er bij te pakken, u kan simpelweg overschakelen naar een andere kleur hoes voor over de bank. U kan ook de tafel bekleden met gecoat tafellinnen. Het gebruik van verschillende texturen en kleuren op uw meubels maken de kamerpop. Probeer ook vergelijkbare kleuren te gebruiken, zoals een geel citroen voor de eettafel. Natuurlijk kan u ook zomerse meubels aanschaffen, denk maar aan een zonnestoel bijvoorbeeld! Gebruik accent kussens op uw stoelen en bank voor maximale zomerse kleuren in uw interieur.