Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Handige tips voor je planten

Sommige mensen hebben een talent voor het verzorgen van planten. Maar bij anderen lijkt het alsof ieder groen vriendje het binnen een mum van tijd begeeft. Planten in huis vindt iedereen fijn en het heeft vaak ook nog veel voordelen behalve het feit dat het er leuk uitziet. In deze blog vertel ik je over wat hulpmiddelen voor het verzorgen van je planten. Lees je mee?

Laat de technologie je helpen

Een grote tip voor je planten in huis, is het downloaden van een app. Er zijn tegenwoordig tal van apps die je kunnen helpen bij de verzorging. Je vult simpelweg in welke planten je in huis hebt en hoe groot ze ongeveer zijn en dan vertelt de app je hoeveel water je ze moet geven en wanneer. Nooit meer uitgedroogde of verzopen planten. Daarnaast zijn de meeste apps ook voorzien van extra tips voor jou specifieke planten.

Klaar voor het warme weer

Maar niet alleen de planten binnen hebben verzorging nodig. Ook je tuintje buiten kan wel wat extra aandacht gebruiken. tegenwoordig zijn onze zomers enorm heet en droog en dan gaan je planten natuurlijk kapot. Tijd om het warme weer voor te zijn, met een nevelsproeier. Deze sproeier legt constant druppelend een laagje water op je planten zonder dat de zon er door heen kan branden. In combinatie met een beregeningspompkrijgen alle systemen water toegediend, hoe groot je tuin ook is.

Een stukje om te experimenteren

Wil je je nu verder ontwikkelen op het gebied van planten verzorgen? Maak dan plek voor een moestuintje of huur een stukje grond. Hier kan je dan helemaal losgaan en je eigen groenten en fruit telen. Het onderhouden van een moestuintje is een leuke hobby waar je praktisch en letterlijk de vruchten van plukt. Dat maakt dat het ook een hele bevredigende hobby is wanneer je dit succesvol doet.

Wie passen er bij elkaar?

Kijk van tevoren goed naar welke planten je wilt telen. Sommigen versterken elkaars groei namelijk maar anderen zitten elkaar in de weg, wist je dat? Zorg ook dat al je planten meer dan genoeg ruimte hebben, zo voorkom je dat ze elkaar verstikken.

Nu geplant, straks plezier

Je kan beter vroeg beginnen met planten dan laat. zo moet je sommige planten al in september, andere in februari en weer andere in maart planten. Dan heb je er in de zomer plezier van. dat zou mooi zijn toch? als je tuin en je huis deze zomer al helemaal in bloei staan? Nu heb je weer wat extra tips om dit werkelijkheid te maken.