Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Heeft een groendak een isolerende werking?

Voor degenen onder u die in een omgeving wonen met drukke en drukke activiteiten zoals in het stadscentrum of andere openbare ruimtes, is een groendak aanleggen een goede oplossing, zodat u geen last heeft van het geluid van buiten. Daarnaast zorgt een groendak ook voor een goed isolatiesysteem. Het kan de warmte van de zon kanaliseren om het huis koeler te houden. Als je de juiste planten gebruikt, krijg je een goede isolerende werking voor je huis en groendak. Zo zal een huis met een groen dak bescherming bieden tegen de schadelijke weersinvloeden en een duurzamer leven ondersteunen.

Enkele dingen die u moet weten over groene daken

Een groendak is een woning waarvan het dak gedeeltelijk of volledig is bedekt met een waterdichte laag, drainage, filter, wortel versterking en plant media, evenals de plant zelf. Groene daken worden geïnstalleerd op de daken van huizen waarvan de constructie al bestaat, met als doel de huiseigenaren en de omgeving te laten profiteren van milieubehoud, gezondheid en economie. In omstandigheden van afnemende groene open ruimte of grond probeert de overheid groene ruimte te creëren door de groendak methode toe te passen op openbare gebouwen en huizen.

Het verschil tussen een groendak en een daktuinVaak denken we dat een groendak hetzelfde is als een daktuin, ook al zijn de twee totaal verschillend. Hoewel het hoofddoel hetzelfde is, namelijk voor Dak Vergroeners, is de toepassing heel anders. Een daktuin is een methode om een ​​tuin aan te leggen op het dak van een huis met behulp van planten die in containers/potten staan. Om een ​​tuinoverkapping te maken hoef je alleen maar wat planten op het dak van je huis te zetten, zodat het een tuin wordt. Dit in tegenstelling tot een groendak waarbij de dakconstructie direct is geïntegreerd met het drainagesysteem en plant media. Voor groendak onderhoud moet je het grondig doen, te beginnen met het goed laten lopen van het drainagesysteem, het reinigen van het uitblaasfilter, tot het toedienen van kunstmest en plantenverzorging.