Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Hoe het juiste bed kan helpen bij nekpijn na het slapen 

Niets is vervelender dan wakker worden met nekpijn. Vaak wordt nekpijn veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding of een niet-ondersteunend matras. In dit artikel bespreken we hoe het juiste bed kan helpen bij nekpijn na het slapen en welke factoren hierbij een rol spelen of hoe bijvoorbeeld het juiste bed hierbij kan helpen, zoals een hoog laag bed

Kies het juiste kussen 

Een verkeerd kussen kan de oorzaak zijn van nekpijn. Het is belangrijk om een kussen te kiezen dat past bij jouw slaaphouding. Slaap je op je rug? Dan heb je een dunner kussen nodig dan wanneer je op je zij slaapt. Daarnaast is het belangrijk dat het kussen de nek goed ondersteunt, zodat de wervelkolom in een neutrale positie blijft. 

Kies het juiste matras 

Een matras dat niet genoeg ondersteuning biedt, kan ook nekpijn veroorzaken. Het is belangrijk om een matras te kiezen dat past bij jouw lichaamsbouw en slaaphouding. Een te zacht matras zorgt ervoor dat de nek te ver wegzakt, terwijl een te hard matras drukpunten kan veroorzaken. 

Let op de slaaphouding 

De slaaphouding speelt ook een belangrijke rol bij nekpijn. Als je op je buik slaapt, wordt de nek gedraaid en kan er spanning ontstaan in de nekspieren. Slaap daarom bij voorkeur op je rug of zij. Als je op je zij slaapt, is het belangrijk om een kussen te kiezen dat de nek goed ondersteunt en voldoende ruimte geeft aan de schouders. 

Overweeg een verstelbaar bed 

Een verstelbaar bed, zoals een hoog laag bed, kan ook helpen bij nekpijn. Hiermee kun je het hoofdeinde verhogen om zo de druk op de nek te verminderen. Daarnaast biedt een verstelbaar bed meer mogelijkheden om de slaaphouding aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren. 

Raadpleeg een specialist 

Als je regelmatig nekpijn hebt na het slapen, is het verstandig om een specialist te raadplegen. Zij kunnen je adviseren over de juiste slaaphouding, het juiste kussen en het juiste matras. Ook kunnen zij een verstelbaar bed aanraden als dit bijdraagt aan een betere nachtrust. 

Kortom, het juiste bed kan helpen bij nekpijn na het slapen. Door het kiezen van het juiste kussen en matras en het letten op de slaaphouding kun je nekpijn voorkomen. Een verstelbaar bed kan ook bijdragen aan een betere nachtrust en minder nekpijn. Raadpleeg bij regelmatige nekpijn een specialist voor advies op maat. Zo kun je weer genieten van een goede nachtrust zonder nekpijn.