Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Hoe kies je een geschikte eetkamerbank?

eetkamerbank

Een eetkamerbank of eetbank is een fraai en comfortabel alternatief voor eetkamerstoelen. Een groot voordeel van eetkamerbanken is dat dit een hoop gezelligheid creëert. Het is namelijk net of je tijdens je vakantie aan het picknicken bent én, dat is ook gezellig: je zit lekker dicht en knus bij elkaar. Maar als je een eetbank zoekt voor in de eetkamer, waar moet je dan precies op letten? Wat zijn tijdens het keuzeproces en bij de aankoop de belangrijkste aandachtspunten? Daarover lees je meer in dit artikel.

Het materiaal van de eetkamerbank

Iets om goed over na te denken, is het materiaal van je eetbank. Op dit gebied zijn er tegenwoordig diverse mogelijkheden. Een populaire keuze is nog steeds een eetbank van hout, bijvoorbeeld van massief eikenhout of van beukenhout. Hout matcht feitelijk met alle soorten eetkamertafels en heeft een prachtige natuurlijke look. Kunststof is populair vanwege de oneindige vormen en kleuren, en door de moderne uitstraling van dit materiaal. Ten slotte zijn er ook nog eetbanken van rvs, die er lekker industrieel uitzien.

eetkamerbank

De juiste hoogte en breedte

Cruciaal bij het aanschaffen van een eetbank is dat deze de juiste hoogte en breedte heeft. Degenen die aanschuiven aan tafel moeten hun benen goed kwijt kunnen onder tafel en ook voldoende rechtop kunnen zitten. Hierbij zijn de breedte en hoogte van de bank van groot belang. Meet je eetkamertafel daarom in de hoogte goed op en bepaal zo wat de ideale hoogte en breedte van de eetbank is.

De winkel waar je een eetbank koopt

Let ten slotte op bij welk type aanbieder je jouw eetbank koopt. Je kunt kiezen voor de grotere, algemene verkoopsites, zoals bol.com. Of voor online marketplaces als Speurders of Facebook. Maar ga je voor echte kwaliteit en voor garantie? Kies dan voor een betrouwbare en erkende meubelzaak of woonwinkel. Je weet dan zeker dat je kwaliteit in huis haalt én dat je, mocht er iets misgaan, je fabrieksgarantie hebt. Ook kan een ervaren woonwinkel je van gepast advies voorzien en je adviseren wat voor jou de beste keuze is. Succes en geniet straks nog meer van je eetkamer dan je al deed.