Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Hoe kom je zonder gif van een rattenplaag af?

Sinds 1 januari 2023 mag het niet meer; met gif de plaag van ratten bestrijden. De regels worden sinds dit jaar veel strenger. Ratten vangen met gif mag alleen nog door de professional worden gedaan. Voor particulieren is het gif straks niet meer in de winkels te koop. Hoe kom je dan van de ratten af? Een woelrat bestrijden via Wezan kan op meerdere manieren. de plaagdieren vangen met een klem kan ondanks de nieuwe maatregelen nog steeds. De dieren lokken in een val is ook een probaat middel. Het dier verjagen met geluid is veruit de meest diervriendelijke manier om van het ongedierte verlost te zijn. Het heeft een hekel aan het monotone geluid die een sonarapparaat uitzendt. Ze zullen snel kiezen voor een ander leefgebied. Dan ben je verlost van deze plaaggeesten en brengen ze geen jongen meer groot in jouw tuin, boomgaard, schuur of huis. En dat scheelt enorm.

Preventie werkt het beste

Maar preventie is natuurlijk de beste methode. Dan blijf je verschoond van het stinkende en knagende ongedierte die een mens doen griezelen. Hun keutels en urine ruiken heel sterk en bovendien brengen ze ziekten over. Soms komt ook veiligheid in het geding. De knagende Muizen vreten aan elektriciteitskabels. met gevaar op kortsluiting of defecte apparaten tot gevolg. Bovendien is hun vermogen om zich voort te planten legendarisch. Dat gaat razendsnel. Een Woelmuis in je tuin kan enorme schade aanrichten aan je grasmat, boom- en plantenwortels. Met anti woelratten gaas houd je deze dieren buiten jouw domein. 

Wat kun je zelf doen?

Let op hygiëne. Mors geen diervoeder of ander aantrekkelijk voedsel voor de knaagdiertjes. In de schuur kun je kieren en spleten dichtmaken om ze buiten te houden. Voor mollen kun je Carbid online kopen en in de mollengang strooien, om ze met de vieze geur uit hun en jouw territorium te verjagen.