Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Ideeën en inspiratie: 5 interieurstijlen

Er zijn super veel woonstijlen. Vooral in dit tijdperk waar alles mag en alles kan, is het moeilijk om jouw interieur in een bepaalde categorie te plaatsen. Ben je nog op zoek naar een nieuwe look of bankstel? Meubilex licht 5 interieurstijlen uit om jouw te inspireren.

1. Industrieel interieur
Een industrieel interieur is hedendaags een ontzettend populaire woonstijl. Deze woonstijl is strak en je ziet veel harde materialen als staal en leer terugkomen. Deze stijl is dan ook gebaseerd op de oude fabrieksgebouwen. Er zijn dan ook totaal geen tierelantijntjes en frutsels te vinden. Houd het bankstel dus strak. Ga voor een grote hoekbank in leer met strakke lijnen en vormen. Het leer geeft het bankstel het ruwe en stoere karakter. Plaats de hoekbank op een houten of betonnen vloer voor het echte industriële gevoel. Leg ook niet teveel kussens op de bank om het stoer te houden.

2. Scandinavisch interieur
Een Scandinavisch interieur is de laatste jaren ook ontzettend populair. Deze woonstijl is net iets cleaner dan een industrieel interieur. Ook hier zie je bankstellen met strakke lijnen en weinig tierelantijntjes. Daarbij worden er veel pastelkleuren toegepast en gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Ga bij een scandinavisch interieur dan ook voor een stoffen hoekbank in lichte kleuren. Verf de muur achter de hoekbank in een pastelkleur en hang posters en lijsten aan de muur.  Om het helemaal af te maken voeg je gedurfde patronen en geometrische vormen toe. Haal wat kleur in je huis door middel van grote planten.

3. Landelijk interieur
Bij een landelijk interieur zien we voornamelijk gezellige en knusse bankstellen. In deze woonstijl moet alles warm en knus zijn. Kies dan ook voor grote banken en heerlijke fauteuils die elkaar versterken. Gebruik natuurlijke kleuren als wit, witgrijs en naturel. Maak het interieur af met materialen als hout, linnen, katoen en gietijzer en durf robuuste banken of accessoires te gebruiken. Laat ook elementen van het platteland terugkomen. Een voorbeeld hiervan is een hert aan de muur.

Geinspireerd geraakt door dit artikel? Bekijk de website van Meubilex of kom langs in de winkel in Oisterwijk voor een ruime keuze uit hoekbanken, bankstellen en woonaccessoires.