Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Is een bouwtechnische keuring Den Haag aan te raden of niet?

Close-up Of A Businesswoman's Hand Holding Magnifying Glass Over House Model Over Desk

Indien je van plan bent om vastgoed te kopen spreekt het voor zich dat je geen kat in een zak zal willen kopen. Dit betekent dat je er op z’n minst min of meer zeker van moet zijn hoeveel de waarde bedraagt van het vastgoed waar je interesse in hebt. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Den Haag kan je daarbij helpen. Door het uitvoeren van een dergelijke controle wordt het namelijk meteen duidelijk of er sprake is van bepaalde gebreken aan het pand of niet en indien ja wat het verhelpen van deze gebreken ongeveer zou kosten. Zo weet je in ieder geval met zekerheid dat je geen financiële sprong in het diepe zal maken. Dat is uiteraard best belangrijk. 

Waarom een bouwtechnische keuring Den Haag laten uitvoeren? 

Er bestaan verschillende redenen waarom het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Den Haag de moeite waard kan zijn. Allereerst zal je natuurlijk graag willen weten of de prijs die wordt gevraagd voor een bepaalde woning daadwerkelijk marktconform is. De verkoper zal natuurlijk altijd aangeven dat zo is, maar wie zegt dat, dat daadwerkelijk correct is? Door het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring beschik je op dit vlak pas echt over de nodige zekerheid. 

Bovenstaande is reeds een belangrijk voordeel, maar er is meer. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat het merendeel van de kopers van vastgoed tegenwoordig zo goed als hun volledige spaarrekening in de aankoop stoppen. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar dat wordt het wel wanneer er plots nog onverwachte kosten uit de bus komen. Door het laten uitvoeren van een bouwkundige controle kan je dergelijke vervelende verrassingen voorkomen. 

Moet je rekening houden met extra schade door deze keuring of niet?

Je dient geen rekening te houden met extra schade die kan ontstaan aan het pand door het uitvoeren van een bouwkundige keuring Den Haag. Dat is het gevolg van het feit dat de controle louter en alleen visueel gebeurt. Het feit dat er geen schade kan worden aangebracht heeft echter ook een nadeel. Het is daardoor immers mogelijk dat niet alle problemen meteen duidelijk zijn. Zit het probleem verscholen achter een gedeelte van de constructie? Dan zal ze waarschijnlijk niet opgemerkt worden. Hier dien je dus wel rekening mee te houden.

Is het laten uitvoeren van zo’n bouwtechnische keuring de prijs waard?

Het spreekt voor zich dat er bepaalde kosten dienen te worden betaald voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Den Haag. Heel wat potentiële kopers van vastgoed stellen zich de vraag of een dergelijke keuring die kostprijs wel waard is. Je kan er rekening mee houden dat je hiervoor gemiddeld tussen de 300 en 500 euro dient te betalen. Dat is natuurlijk wel een bedrag, maar eigenlijk is het zo dat dit bedrag slechts in schril contrast staat met het bedrag dat je anders mogelijks te veel zal betalen voor de aankoop van het vastgoed. De enige conclusie is dan ook dat het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring de kostprijs zeker waard is.