Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Kersvers terras vraagt om mooie loungebanken

De oplettende lezer heeft al wel meegekregen dat ik onlangs de handen uit de mouwen heb gestoken om in mijn achtertuin eigenhandig een mooi terras aan te leggen. Die zware inspanning heeft natuurlijk een beloning in zichzelf, namelijk een prachtig resultaat. Er is echter nog méér, want ik ben direct ook gaan kijken naar loungebanken. Als er iets is wat het terras pas écht af maakt, dan is dat wel een bekroning in de vorm van een mooie bank op het terras.

Stijlvolle modellen lounge banken

Nou zijn er verschillende kanten die je op kunt met loungebanken en hoewel ik mijn precieze stijl nog niet heb gevonden, is er een website geweest die er voor mij echt uitsprong. Immers, het merk Dutch Riviera biedt wel heel bijzondere banken, die een ware eyecatcher van je tuin betekenen. Kijk je mee naar enkele voorbeelden van de mogelijkheden?

lb44

Zo kun je er terecht voor een ’traditioneel’ bankstel dat je binnen ook zou kunnen hebben. Voorts is er niets traditioneels aan de uitbundige kleuren van deze bank, die echt knált in je tuin. Mij is dit persoonlijk wat heftig, maar ik kan het karakter van de bank goed waarderen. Het design is rechttoe rechtaan en de uitvoering vlekkeloos. Het is ideaal dat je de hockers kunt bijschuiven om uitgebreid te loungen of je ervoor kunt kiezen ze als bijzettafel te gebruiken.

lb34

Een andere optie is bovenstaand model. Dat is meer een echte sofa, een variant waarop gelegen en gezond kan worden. Zie hoe de kleuren ook in dit geval weer prachtig passen bij de omgeving? Het is ideaal dat alle kussens erbij zitten, want zo kan er uitgebreid gelounged worden. Ik moet zeggen wel te porren zijn voor deze rechthoekige blokken.

lb17

Echt fan ben ik echter van bovenstaand samengesteld model. Ik vind het mooi dat alle delen bij en in elkaar passen. Dat geometrische spreekt me ook erg aan en het gegeven dat je telkens weer een andere positie kunt vinden om te gaan zitten of loungen. Bovendien is het zeer stijlvol te noemen!