Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Leuke do-it-yourself bouwklussen aan huis

Er is altijd wat te doen in huis. De keuken moet opgelapt worden of de dakgoot moet gerepareerd worden. Doorgewinterde klussers draaien hun hand niet om voor zo’n ‘do-it-yourself’ bouwklussen. DIY bouwklussen zijn klussen die je goed zelf kan doen. Naast de noodzakelijk klussen zijn er ook zat leuke DIY projecten die je aan huis kan doen. Hieronder staat een overzicht van de enkele leuke DIY bouwklussen aan huis.

Maak zelf een schuine wandkast

Puilen jouw kasten uit van de kleren? Weet je niet meer waar je alles moet laten? Overweeg dan een wandkast te maken. Met een schuine wandkast kun je ruimte onder schuine dak maximaal benutten. Het is ook nog een verrassend eenvoudig. Je meet precies hoe lang en hoog de schuine kant is en dan is het een kwestie van platen zagen. Je zaagt enkele kastdelen bevestigd hierop het frame. Daarna nog deuren erin hangen en klaar.

Kunstwerk van mos

Een super leuk idee voor de tuin is het aanbrengen van ‘mosgraffiti’.  Met een speciale mix kun je op je muren teksten schrijven of tekeningen maken. Deze mix bestaat uit mos, suiker en yoghurt. Deze laatste twee zorgen dat het mos genoeg voedingstoffen heeft om snel te kunnen groeien. Op de tekeningen die je met deze mix gemaakt hebt, groeit het mos snel. Een makkelijke en gave DIY klus. 

Een schuifkast maken

Niet iedereen heeft een geschikte zolder voor een schuine wandkast. Een andere leuke oplossing voor het gebrek aan opbergruimte is het maken van een schuifkast. De eerste stap in dit proces is zoals altijd het meten. Hierna moet je de materialen gaan verzamelen. Het belangrijkste is het materiaal voor de schuifdeuren. Deze heb je meestal niet ergens in de garage liggen. Een geschikt materiaal voor de schuifdeuren zijn MDF platen.

Nu kun je beginnen met het bouwen van de schuifkast. Eerst maak je een inrichting. Met simpele plankjes kun je de verschillende segmenten van de kast indelen. Hierna moeten de rails aan het dak en de vloer bevestigd worden. De laatste stap is het hangen van de deuren in de rails.

Wees creatief

Bij ieder project is het belangrijk dat je beschikt over de beste materialen voor de klus. Op bouwmaterialenkopen.com vind je vrijwel alles wat je nodig hebt voor iedere klus. Ook ben je hier verzekerd van een geschikte prijs.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke ideeën te bedenken voor DIY bouwklussen, maar hopelijk hebben de bovenstaande projecten geïnspireerd. Zoals gezegd, er is altijd wat te doen in huis. Mochten deze klussen toch niet iets voor jou zijn, dan kun je altijd zelf nog wat bedenken. Wees creatief!