Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Niets dat nog jouw pret bederft met een vlonder op je erf

Oké, hiermee heb je geen invloed op de weersomstandigheden maar deze houten ondergrond heeft wel degelijk vele voordelen! We gaan ze dan ook graag voor je bij langs.

Zo heb je geen last van onkruid wanneer je een worteldoek onder de planken hebt gelegd en zelfs drainage hebt toegepast om de bodem stabiel te houden en wegzakken te voorkomen. Daarnaast ziet de constructie er prachtig uit en is deze helemaal niet zo moeilijk in elkaar te zetten. Hoe doe je dat dan? Lees maar gauw verder!

Meten is weten

Bestel ten eerste je bamboe vlonderplanken volledig op maat. Dit voorkomt passen en meten terwijl je al aan het bouwen bent. Kies ze uit in je bouwmarkt en niet via een papieren of digitale catalogus, aangezien de kleuren daar lang niet altijd conform de werkelijkheid zijn.

Extra ruimte

Houd een vaste tussenruimte van zes á acht millimeter aan tussen alle balken en planken. Dit geeft het hout voldoende ruimte om te krimpen en uiteen te zetten zodra zomerse en winterse buien zich doen gelden.

Ondergrond

Gebruik, zoals aangegeven een worteldoek om te voorkomen dat onkruid tussen de planken door kan schieten. En leg drainage aan om ervoor te zorgen dat de bodem niet te drassig kan worden en je vlonder altijd mooi recht blijft staan.

Onderbalken

Leg de onderbanken waterpas en op gelijke hoogte van elkaar aan. Vraag een expert hoeveel je er nodig hebt om de constructie in de gewenste afmeting te ondersteunen. Ga niet onder dit aantal zitten, aangezien je de stevigheid van je vlonder dan ernstig verzwakt.

Eerste plank

Heb je de eerste plank mooi haaks en recht liggen? Dan zou dat voor de rest ook moeten gelden. Zeker zolang je bovengenoemde vaste afstand aanhoudt. Schroef de plank stevig vast.

Volgende planken

Gebruik t-stukjes van gelijke lengte om zeker te zijn van de vaste afstand tussen de verschillende planken.

Laatste plank

Zolang alle planken recht liggen, kun je de laatste plaatsen en vastschroeven.

Randen

Houd wederom die vaste afstand aan wanneer je randen toevoegt die de onderkant van je vlonder helemaal afmaken.

Klaar!

Nou, proficiat, de klus zit erop! Nu nog even mooi inrichten en op de zomer wachten.