Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Plaatsen en monteren van kunststof kozijnen

kozijnen

Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Op basis van maatwerk is het mogelijk om een kozijn te realiseren. Denk hierbij aan:

kozijnen
  • Vastglas
  • Draaikiep raam
  • Valraam
  • Klepraam

Maar ook de profielen kunnen op basis van maatwerk worden gemaakt. Een moderne woning zal meer de voorkeur krijgen voor een “classic” profiel. Daarnaast kies je voor een wat andere woning voor het profiel “City”. Over het algemeen zijn er veel verschillende profielen waaruit je kunt kiezen. Dit betekent direct dat je een kunststof kozijn geheel op basis van maatwerk kunt realiseren. 

Diverse kleuren zijn niet meer weg te denken uit ons beeld. Nu vind je ook op veel plekken diverse kleuren kozijnen. Met kunststof kozijnen kan je dit ook behouden. Veel bedrijven bieden het namelijk aan om een profiel in diverse kleuren te verkrijgen. De kleur wordt op het kozijn aangebracht door middel van een foliemachine. Dit houdt in dat er maar liefst uit 300 verschillende kleuren gekozen kan worden. 

Het monteren van kunststof kozijnen

Nu dat je weet dat er veel verschillende soorten, afmetingen en kleuren verkrijgbaar is zal je ook moeten denken aan de montage. De kozijnen zal immers op de juiste manier gemonteerd worden. Alleen dan weet jij zeker dat jouw woning daadwerkelijk energiezuinig wordt. Energie kan niet door kunststof heen waardoor er ook niks verloren zal gaan.