Wonen & Tuin

adem het goede leven in

De voordelen van planten in huis: zorg voor leven in elke ruimte 

Planten in huis zijn altijd een goed idee. Er zijn veel verschillende soorten planten voor binnen die makkelijk te verzorgen zijn en die ook nog eens heel leuk staan. Eigenlijk is het een onmisbare accessoire voor in elk interieur. Het is een extra versiering voor een levendig interieur. Strak ingerichte kamers krijgen door planten een speels tintje. Het voordeel van planten is dat ze heel gezond zijn. In dit blog lees je meer over de gezondheidsvoordelen van planten. Ook bestaan er planten die zowel voor binnen als buiten geschikt zijn zoals de Areca palm

#1 Meer frisse lucht 

Je staat er wellicht niet bij stil maar planten verbeteren de luchtkwaliteit in huis. Door een afwisseling van verwarming en airco is de zuurstofkwaliteit in de ruimte niet altijd even optimaal. Visite en bewegen door de woonkamer doet ook nog eens stof opwaaien. Het gevolg is een droge lucht. Omdat planten zuurstof afgeven is de lucht minder droog. Dat is opgelucht ademhalen. 

#2 Groen zorgt voor leven 

Groen is de kleur van leven, van de natuur. Het is niet voor niets dat mensen naar de natuur gaan om even op te laden. Je kan ook de natuur in huis halen door lekker veel planten te plaatsen. Een schaduw kamerplant groot  is geschikt voor in huis, zelfs als daar geen licht valt. Je kan kiezen voor grote en kleine exemplaren. Er zijn veel verschillende soorten kamerplanten die best in het donker kunnen staan. 

#3 Opvulling van kale plekken 

Heb je een kale muur of hoek in huis die je wil opleuken? Kamerplanten zijn hierop het antwoord. Tegenwoordig is het mogelijk om lekker creatief te zijn met planten. Je kan speciale wandmeubels kopen die bedoeld zijn voor kleine hangplantjes. Speels, vrolijk en creatief: het mag er zeker zijn in deze tijd. Vooral nu we extra veel thuis zitten… 

#4 Planten zijn goed voor de gezondheid

Omdat planten zuurstof transporteren zijn ze goed voor de gezondheid. Je luchtwegen krijgen een oppepper van al die frisse lucht. Hierdoor heb je minder snel last van een droge keel en ogen. Je wordt minder snel verkouden en ook in je bovenkamer blijft het lekker helder. Dat is dé reden om je hele huis vol te zetten. Vooral in je slaapkamer zul je profiteren van de voordelen. 

#5 Kamerplanten absorberen nare geurtjes 

Rook jij weleens in huis? Dan wil je vast niet dat je visite dat weet. Uiteraard kun je een raampje openzetten. Maar een kamerplant schaduw absorbeert ook die nare geurtjes. Doe het alleen niet teveel. Dan helpen de groene vriendjes minder goed.