Schade of verval aan je woning?
Het kan zijn dat er dingen kapot gaan in je woning. Het kan voorkomen dat er schade optreed door externe factoren, door ongelukjes of door de tand des tijds. Hoe kun je ervoor zorgen dat de schade niet opstapelt? Hoe zorg je ervoor dat je woning in goede staat blijft? In deze blog lees je meer over hoe je ervoor kunt zorgen dat je woning in goede conditie blijft. Schade door Mijnbouw? Klik dan op dan de link als je schade wilt melden.
Woning checken bij aankoop
Als je een woning gaat kopen is het belangrijk dat je de staat van de woning goed checkt. Veel mensen nemen geen makelaar of taxateur mee bij de bezichtiging omdat dit geld kost. Het is echter slim om dit wel te doen. Een makelaar of taxateur hebben veel verstand van woningen. Zij kunnen dus goed inschatten of er sprake is van verval of (verborgen) schade. Het kost je misschien wat geld om met een makelaar of taxateur in zee te gaan, maar je weet dan wel precies hoe de woning ervoor staat.
Onderhoud plegen
Elke woning heeft onderhoud nodig. Het is belangrijk om bijvoorbeeld om eens in de 10 jaar de kozijnen en deuren te voorzien van een nieuwe verflaag. Als je langer wacht dan 10 jaar dan kan de verf minder mooi er uit gaan zien. Ook is het mogelijk dat de verf afbrokkelt. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen blijvende aanslag op de tegels in je tuin blijft. Het is het beste om eens per jaar de tegels goed schoon te maken met anti-aanslag.
Schade repareren
Als je woning geteisterd wordt door extreme weersomstandigheden dan kan er schade optreden aan je woning. Het is belangrijk om deze schade zo snel mogelijk op te lossen. De schade kan anders verergeren. Laat er bij voorkeur een specialist naar kijken. Als je zelf twee linkerhanden hebt dan is het niet aan te raden om zelf de schade te gaan repareren. Misschien maak je het dan alleen maar erger. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.