Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Stappenplan: zo kies je de beste eetkamertafel voor jou

Een eetkamertafel uitkiezen doe je niet zomaar. Dit is een tafel waar goede gesprekken worden gevoerd, waar heerlijke maaltijden worden genuttigd, waar bordspellen worden gespeeld en waar huiswerk wordt gemaakt. In Nederland maakt de eettafel een bijzonder belangrijk onderdeel uit van het interieur en is het een plek waar gezinnen, familie en vrienden samenkomen en verhalen delen. Heb jij een nieuwe eetkamertafel nodig, dan wil je uiteraard dat deze aan al je strenge eisen voldoet. Je wilt er bovendien vele jaren gebruik van kunnen maken en er altijd met plezier naar blijven kijken. Het onderstaande stappenplan helpt jou bij het vinden van de ideale eetkamertafel voor jou.

Stap 1: Bepaal je eetkamertafel budget

Voordat je ook maar iets beslist, bepaal je wat je maximaal aan je eettafel uit kunt of wilt geven. Hier ga je dan ook later niet overheen. Kies een budget uit waar je je goed bij voelt en waarmee je niet in de financiële problemen komt. Zoals bij zoveel producten het geval is, zijn er ook bij eettafels een aantal prijsklassen. Gelukkig is er meestal aan keuze geen gebrek.

Stap 2: Wat zijn de afmetingen?

Vervolgens bepaal je de afmetingen die je eetkamertafel moet hebben. De beste manier om dit te bepalen is door een tekening op schaal te maken van de kamer waar de tafel in moet komen te staan. Zorg ervoor dat er minimaal 1 meter en 20 centimeter aan ruimte beschikbaar is rondom de tafel voor de stoelen, maar ook zodat je er goed omheen kunt lopen en er comfortabel aan plaats kunt nemen. De hoogte is ook niet onbelangrijk als er iemand in je huishouden groot of juist klein is. Dit is vaak aan te passen en dat maakt een groot verschil in comfort als je aan de eetkamertafel zit.

Stap 3: Welke stijl moet je tafel hebben?

Er worden eettafels gemaakt in allerlei stijlen, van modern tot klassiek en ook van landelijk tot industrieel. De stijl van je tafel zal worden bepaald door de stijl van de kamer waarin deze komt te staan. Wat momenteel erg populair is, zijn boomstamtafels. Kies de beste stijl uit voor jou, zodat de eetkamertafel perfect in je interieur past en jij deze ook mooi zult vinden.

Stap 4: je tafel bestellen

Met de antwoorden die je bij de bovenstaande stappen hebt opgeschreven kun je bij webwinkels gemakkelijk een selectie maken. Je geeft je budget door, de afmetingen en eventueel ook de stijl en je ziet daarna alleen de tafels die aan jouw eisen voldoen. Het grote voordeel is dat je dan de andere opties niet hoeft door te lopen en dat je ook niet wordt verleid door duurdere opties. En hoe scherper je selectie, hoe gemakkelijker het is om een keuze te maken. Eventueel ga je nog even bij de winkel langs om de eetkamertafel toch in het echt te bekijken. Het plaatsen van je bestelling is daarna zo gedaan.