Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Tips om als starter een woning te kopen

Vaak woon je als starter nog in een klein huis of bij je ouders. Als je eenmaal een relatie hebt en eventueel een gezinnetje wilt beginnen dan is het tijd om te kijken naar iets groters. De hypotheekrentes zijn nog laag. Maar waar kan je nou een huis vinden binnen mijn budget? Met enkele tips vind je het perfecte huis.  

Verkopen

Als je bijvoorbeeld een klein appartement had gekocht voor tijdens je studententijd, dan moet die natuurlijk eerst verkocht worden. Mocht je haast hebben dan kan je je huis snel verkopen via Bagro Vastgoed. Zij nemen dan de zorgen van de verkoop van je over zodat je kan focussen op het kopen van een huis. 

Financieel

Een huis kopen is heel duur maar gelukkig zijn er genoeg oplossingen zodat je toch dat ene leuke huisje kunt kopen. Zo kun je bijvoorbeeld aan familie en kennissen vragen of iemand met jou een huis kan kopen. Er bestaat namelijk een speciale familiehypotheek waarmee je geld leent en alles weer terugbetaalt. Zo is er altijd wel een oplossing voor de financiële problemen. 

Locatie

Een belangrijke factor waar rekening mee moet worden gehouden is de locatie. Hoe dichter bij het centrum, hoe duurder de prijs. Ga dus na wat je echt nodig hebt. Je kan dus beter buiten de stad gaan wonen. Vaak zijn er genoeg dorpjes in de buurt met veel lagere huizenprijzen. Daarnaast zijn de voorzieningen in elk dorp of kleinere stad wel binnen handbereik dus hoef je je daar geen zorgen over te maken. Als je toch in een grote stad wilt wonen dan kan je kijken naar mensen die hun huis snel moeten verkopen. Die verkoop gebeurt meestal voor een lagere prijs dan de gemiddelde vraagprijs.

Alternatieven

Natuurlijk is er overal een oplossing voor. Zo zijn er veel goedkopere alternatieven voor een gewoon normaal huis. Daarnaast heb je tegenwoordig veel nieuwbouwprojecten die gericht zijn op starters. Voorbeeld daarvan zijn de Tiny Houses ze zijn er betaalbaar. Naast de goedkope prijs zijn ze snel gebouwd en duurzaam. Verder kan je ook nog gaan investeren in een wat ouder huis. Die zijn meestal veel goedkoper. Omdat er veel moet worden opgeknapt kan je 6% meer hypotheek krijgen. Vaak moet je wel laten zien dat je de extra hypotheek geïnvesteerd hebt. Oriënteer je dus goed voordat je echt iets gaat kopen.