Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Verschillende ‘groene’ apparaten aan je voorgelegd

Planten tuin

Er zijn verschillende soorten machines die handig kunnen zijn als je een tuin wilt opknappen, hout- en tuinafval wilt verkleinen of waarmee je olie kunt persen. Ook gaan we het in deze blog hebben over een apparaat waarmee je heggen kan snoeien. Lees hier meer over de verschillende apparaten en wat je ermee kunt.

Meer over oliepersen

Met een oliepers kun je zoals de naam al duidelijk maakt: olie persen. Met een oliepers kun je olie verkrijgen uit rauwe voedingsmiddelen. Zo kun je olie halen uit noten, zaden en algen. Als de olie eruit is gehaald, dan blijft er perskoek over. Dit is geschikt voor het maken van gerechten zoals veevoer, brandstof of mest. 

Meer over pelletpersen

Met een pelletpers kun je heel veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld diervoeding van pellets maken. Zo zou je koivoer, biks, hooi en hondenvoer kunnen maken. Het is ook mogelijk brandstof te maken. Dit kun je uit biomassa maken. Wat voor soort brandstof zou je uit biomassa kunnen maken? Je zou bijvoorbeeld zaagsel, papiersnippers, stro en houtpellets kunnen maken. Ook kun je met een pelletpers de bodem bedekken of verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld compost en mestkorrels maken. Met een pelletpers kun je ook voeding voor de kat maken. 

Relevante link: Mandoka

Meer over hamermolens

Met een hamermolen kun je hout- en tuinafval verkleinen. Je kunt bijvoorbeeld zaagsel, twijgen, stro, hooi, karton, papier en bladeren verkleinen. Het materiaal kun je vervolgens verwerken tot pellets in een pelletpers. Een hamermolen wordt veel gebruikt in de houtbranche, mijnen en de graanbranche. Je kunt hamermolens vaak in verschillende maten kopen. Het grote voordeel van een hamermolen is dat grove korrels snel verkleind worden tot kleine deeltjes. 

Meer over elektrische heggenschaar

Met een elektrische heggenschaar kun je heel gemakkelijk en snel heggen snoeien. Stop de elektrische heggenschaar in het stopcontact en begin met snoeien. Wat is het voordeel van een elektrische heggenschaar ten opzichte van accu heggenscharen? Een elektrische heggenschaar is veel krachtiger dan een accu heggenschaar. Een elektrische heggenschaar maakt veel minder geluid dan een benzine heggenschaar. Wel heb je met een elektrische heggenschaar minder bewegingsvrijheid door het stopcontact.