Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Waar moet je op letten bij het kopen van een toiletunit?

toiletunit

Ga je een mobiele toilet voor een langere periode gebruiken, dan is het zeker de moeite waard om een toilet unit te kopen. Het huren van een mobiel toilet is de meest gebruikelijke optie voor degenen die evenementen organiseren of op een bouwplaats werken. Heb je de toiletunit voor een kortere periode nodig, dan is huren van de meest eenvoudige en kostenbesparende oplossing. Bovendien betekent dit vaak ook dat alles voor je gedaan wordt, van het transporteren tot het opzetten van de toiletten en van het onderhoud tot de reiniging. 

Waarom een toilet unit kopen?

Het kopen van een draagbaar toilet lijkt misschien een vreemde aankoop, maar het zal zeker een verstandige aankoop zijn. Heb je de toilet langer dan een jaar nodig, of zelfs permanent, dan is het zeker slimmer om er een te kopen in plaats van te huren. Zo kan het verstandig zijn om een toilet unit kopen als je altijd een toilet nodig hebt op een bouwplaats of stal. Ook als aannemer die regelmatig huizen renoveert, kan het kopen van een toilet een voordelige aankoop zijn. Als festival of event-organisatie kunnen diverse toiletunits natuurlijk ook niet ontbreken. 

Voordelen van het kopen van een toilet unit

Aan het kopen van een toilet unit zitten vele voordelen verbonden. Hierbij zetten we ze voor je op een rijtje: 

  • Geen lopende kosten
  • Meer kostenbesparend voor een langere periode 
  • Zeer duurzaam product
  • Groot aanbod van toiletunits

Waar moet je op letten? 

Wil je graag een toiletunit kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. 

Kijk naar het type gebruiker van het mobiele toilet

Ten eerste is belangrijk om te kijken naar het type gebruiker dat gebruik gaat maken van het mobiele toilet. Tijdelijke toiletten worden vaak gebruikt in de particulieren sector, feesten en partijen sector en de bouwsector. Het is belangrijk om voor het mobiele toilet te gaan die aansluit bij de wensen en behoeften van de gebruiker. 

Grootte van het mobiele toilet 

Verder is het erg belangrijk om rekening te houden met de grootte van het mobiele toilet. Het is belangrijk dat het toilet in je vervoersmiddel past. 

Extra opties 

Verder is het ook belangrijk om na te denken over de extra opties. De mobiele toiletten kunnen geleverd worden met verschillende extra opties, zoals een flush systeem, urinoir en een handwas unit. 

Hufterproof

Zorg ervoor dat je een toilet unit koopt die hufterproof is. Dit betekent dat het toilet bestand is tegen vandalisme. 

Makkelijk schoon te houden

Kies voor een mobiele toilet met effen oppervlaktes. Dit betekent dat je het toilet eenvoudig kunt reinigen en schoonhouden. 

Handvatten

Kies voor een mobiele toilet met handvatten. Mocht je de toiletunit willen verplaatsen, dan kun je dit eenvoudig doen dankzij de handige handvatten. 

Makkelijk te laden en lossen

Verder is het belangrijk om voor een toilet unit te kiezen met inkepingen aan de onderzijde. Hierdoor kun je de mobiele toiletten eenvoudig laden en lossen.