Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Waarom zou je gebruik maken van een afvalcontainer?

Ze zien er niet mooi uit, die grote containers die vaak vol met troep op straat te vinden zijn. Deze containers worden vaak ingezet bij verbouwingen, maar zijn vaak een doorn in het oog van de buurtbewoners. Desalniettemin heeft het gebruik van een afvalcontainer ook veel voordelen, vooral wanneer je zelf gaat klussen of verbouwen.

Besparen van moeite

Je huis verbouwen is niet niets, het kost veel geld en moeite, en als je pech hebt kan een verbouwing ook nog eens langer duren dan gepland. Het opruimen van het puin is waarschijnlijk het laatste waar je je druk over wilt maken, dus waarom zou je niet een goedkope afvalcontainer bestellen? Met behulp van een afvalcontainer kun je je puin namelijk in één keer kwijt. Hierdoor hoef je niet steeds op een neer te rijden naar een stortplaats en bespaar je veel tijd. Daarnaast kunnen de containers worden geleegd op afspraak, je hoeft je container dus uiteindelijk niet zelf te legen!

Goed voor het milieu

Tot slot is het gebruik van een container ook goed voor het milieu. Het bestellen van een afvalcontainer is dus niet alleen fijn voor jezelf, maar je houdt hiermee ook rekening met je omgeving. Het puin dat vrijkomt bij de verbouwing komt uiteindelijk niet op straat terecht, maar netjes in de container. Dit zorgt voor minder zwerfafval en een netjes ogende straat! Daarnaast wordt het puin op een milieuvriendelijke manier verwerkt, al het puin dat uiteindelijk op de stortplaats terecht komt wordt namelijk in speciale sorteerinstallaties gerecycled. In deze sorteerinstallaties wordt het afval gescheiden in hout, metaal, puin en andere afvalsoorten. Vanaf dit moment kan het afval ingezet worden om opnieuw gebruikt te worden. In de volgende stap wordt het afval in andere installaties verwerkt. Van hout worden bijvoorbeeld houtsnippers gemaakt die vervolgens weer gebruikt kunnen worden in de spaanplaatindustrie.