Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Wat kan je doen om je huis goed in de verkoop te zetten?

Je huis verkopen is altijd spannend. Het is toch een deel van je leven dat je te koop zet en natuurlijk wil je er een zo goed mogelijke prijs voor. Daarom zijn er bepaalde dingen die je kan doen om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zodat de makelaardij in Hoogeveen het zo gemakkelijk mogelijk heeft. Wat voor dingen dat zijn? We geven een paar voorbeelden.

Ruim je huis zo goed mogelijk op

Allereerst is het belangrijk om van je huis een plek te maken die mensen welkom heet. Een rommelig huis is iets waar weinig potentiële kopers zonder probleem doorheen zullen kunnen kijken en het is bepaald geen plek waar mensen zich welkom voelen. Daarom is het echt belangrijk om je huis goed op te ruimen en ervoor te zorgen dat het schoon is. Het geeft de mensen een prettige eerste kennismaking en stelt ze in staat om zich te richten op het huis zelf, in plaats van de inrichting ervan. En dan is het veel makkelijker om jezelf erin te zien wonen.

Hou de kleuren neutraal

Het kan goed zijn dat je ervan houdt om je muren zoveel mogelijk kleur te geven. Helemaal goed, maar als je je huis te koop zet kan het zeer behulpzaam zijn om de kleuren in je huis zo neutraal mogelijk te houden. Denk aan witte muren, egale deuren, noem maar op. In een huis vol met kleuren gaat de aandacht al heel snel naar die vele kleuren, in plaats van naar het huis als volledige plek. Ook hierbij geldt; kopers moeten zichzelf erin kunnen zien wonen. Door het huis een neutrale styling te geven wordt het een plek waarbij dat kan, in plaats van een plek waarbij de identiteit van de huidige bewoner nog erg veel doorklinkt.

Zorg dat het onderhoud op orde is

Het is ook van belang dat je huis geen achterstallig onderhoud heeft. Achterstallig onderhoud is snel zichtbaar en zorgt ervoor dat mensen afgeschrikt worden, of dat ze de prijs – met recht – omlaag zullen brengen. Kozijnen die geverfd moeten worden, een vochtplek die hersteld moet worden, doe het voordat je mensen op bezoek krijgt. Als er niks op het huis is aan te merken, zal het makkelijker verkocht worden. Heb je veel achterstallig onderhoud, dan kan je je vraagprijs echt vergeten.

Haal persoonlijke zaken uit beeld

Heb je veel foto’s van jezelf en van familie in je huis? Dan is het slim om dat voor een bezichtiging even uit beeld te houden. Het zijn namelijk echt persoonlijke items, die voor een koper niet interessant zijn en ze het idee geven dat ze echt bij iemand op bezoek zijn, in plaats van dat ze naar hun nieuwe woning kijken. Door persoonlijke items even aan de kant te schuiven, geef je bezoekers een echt ‘modelhuis’, waar ze zichzelf een stuk sneller zullen zien wonen. En dan is de stap naar een aantrekkelijk bod een stuk eenvoudiger en zal je zien dat de interesse voor je huis groter zal zijn.